r
Nosalty Logó

Narancsos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Narancsos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1042 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1042 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2809.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1928 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1897 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 4161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, majd lehűtjük, de még folyékony legyen. (Én 400W-on a mikróban 1 percre beteszem, elolvad, de nem forrósodik fel.)
  2. A lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot és a narancshéjat összekeverjük.
  3. A tojásokat a narancslével simára keverjük, és tovább keverve hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  4. Addig keverjük, amíg sima könnyű tésztát kapunk, a vajat is beledolgozzuk.
  5. Hűtőszekrényben egy órát pihentetjük.
  6. A sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük vagy kibéleljük muffinpapírral.
  7. Háromnegyed részig feltöltjük a masszával, aranysárgára sütjük.
  8. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5622
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos muffin
Nyinyinagyi 30 recept

Ezt a sütit a "Főzzünk könnyedén" receptkártyáimban találtam. Eredetileg kagylóformában van sütve, nekem az nincs, ezért átalakítottam a receptet úgy, hogy 24 db muffin lett belőle. Nagyon finom sütemény, szerintem mindegy, milyen formában sül. Amikor nincs friss narancs, akkor sem kell lemondani róla, mert a narancsok héját vékonyan lehámozom, megszárítom, és kávédarálón durvára darálom. (Narancslé helyett citromlé is jó bele, az mindig van itthon.) Jól zárható üvegbe töltöm, és használat előtt egy kevés citromlébe beáztatom. Tupírozhatunk még a dolgon, van úgy, hogy a porcukorba, amivel megszórom, teszek egy kevés finomra őrölt szárított narancshéjat is. Hmmm!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...