Narancsos muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
56g vaj403 kcal
-
75g rétesliszt273 kcal
-
56g porcukor218 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
10 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
4g narancslé2 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
1042
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
225g vaj1613 kcal
-
300g rétesliszt1092 kcal
-
225g porcukor871 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
16g narancslé8 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
4161
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
20.7g vaj149 kcal
-
27.6g rétesliszt101 kcal
-
20.7g porcukor80 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
25.3g tojás32 kcal
-
1.5g narancslé1 kcal
-
1.4g sertészsír12 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
Összesen
384
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
1042
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 223.6 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2809.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 535 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 1273 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 479.9 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 272.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1928 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 795 mg
-
Retinol - A vitamin: 1897 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1292 micro
Összesen
4161
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
384
kcal
Hozzávalók
-
22.5 dkg vaj
-
30 dkg rétesliszt
-
22.5 dkg porcukor
-
2 kk sütőpor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek narancshéj
-
5 db tojás
-
2 evőkanál narancslé
Elkészítés
- A vajat felolvasztjuk, majd lehűtjük, de még folyékony legyen. (Én 400W-on a mikróban 1 percre beteszem, elolvad, de nem forrósodik fel.)
- A lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot és a narancshéjat összekeverjük.
- A tojásokat a narancslével simára keverjük, és tovább keverve hozzáadjuk a lisztes keveréket.
- Addig keverjük, amíg sima könnyű tésztát kapunk, a vajat is beledolgozzuk.
- Hűtőszekrényben egy órát pihentetjük.
- A sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük vagy kibéleljük muffinpapírral.
- Háromnegyed részig feltöltjük a masszával, aranysárgára sütjük.
- Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5628
- Feltöltés dátuma: 2012. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Nyinyinagyi
30 recept
Ezt a sütit a "Főzzünk könnyedén" receptkártyáimban találtam. Eredetileg kagylóformában van sütve, nekem az nincs, ezért átalakítottam a receptet úgy, hogy 24 db muffin lett belőle. Nagyon finom sütemény, szerintem mindegy, milyen formában sül. Amikor nincs friss narancs, akkor sem kell lemondani róla, mert a narancsok héját vékonyan lehámozom, megszárítom, és kávédarálón durvára darálom. (Narancslé helyett citromlé is jó bele, az mindig van itthon.) Jól zárható üvegbe töltöm, és használat előtt egy kevés citromlébe beáztatom. Tupírozhatunk még a dolgon, van úgy, hogy a porcukorba, amivel megszórom, teszek egy kevés finomra őrölt szárított narancshéjat is. Hmmm!