r
Nosalty Logó

Narancsos mézes-mázas csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Narancsos mézes-mázas csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Összesen 893 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Összesen 3574 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Összesen 125 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 893 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.7 g

Zsír

  • Összesen
    192 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5919.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    2691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 3574 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    193 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítás után visszahajtjuk háromszög alakúra.
  2. Ezután papírtörlőn, vagy konyharuhán gondosan leszárítjuk. (Hogy ne lövöldözzön, mikor sül.)
  3. Bő olajban kisütjük a szárnyakat, minden ízesítés nélkül, kb. 10-15 percig, hogy a bőre is ropogós legyen. Akinek van olajsütője, süsse nyugodtan abban.
  4. Amikor készen vannak a szárnyak, nekilátunk a máznak, amihez egy lábasban a mézet felmelegítjük.
  5. Beletesszük a citrom-, és narancslevet, majd a gyömbért és a fokhagymát. Ahogyan felfő a lé, és elkezd felfutni, visszaveszünk a tűzből, és kavarjuk folyamatosan.
  6. Beletesszük a ketchupot és az őrölt színesborsot.
  7. Végül asötét szójaszót öntjük bele, és főzzük még 10 percig. Az egész szósz főzése kb. 20-25 percig tart.
  8. Amikor készen vagyunk a szósszal, félretesszük, és fogunk egy wok-ot vagy valamilyen hasonló serpenyőt.
  9. A wokba beleöntjüka mogyoróolajat, és beledobjuk a gyömbérszeletet, majd amikor kissé megbarnult, ki is vesszük. Belerakjuk az összes csirkeszárnyat az edénybe.
  10. Miután átforgattuk őket, ráöntjük az összes mázat, és nagy lángon 5 percig sütjük, miközben gondosan átforgatjuk, hogy minden szárnyat bevonjon a máz.
  11. Lefedjük, és kis lángon mégkb.10-15 percig pároljuk és kész.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 1082
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 116475
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 07.

Ajánló

Aki csípősen szereti, bátran dobhat a mogyoróolajba csilit az összesütéskor a gyömbérszelet mellé, vagy akár a mázba is. Úgy is remek lesz.  Nagy lángon sütésnél érdemes mogyoróolajat használni, mert magasabb hőfokra hevíthető, nem is beszélve a különleges zamatáról, ami remekül illik a kínai jellegű ételekhez.   Köretnek zöldséges sült tésztát, vagy rizst ajánlunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet négy személyre írtuk, de lehet, hogy öt, akár hat embernek is elég. Nálunk nagyon nagy a keletje, a kisfiunk képes hetet is megenni egy ültő helyében...

Hozzávalók

A húshoz

A mázhoz

Az összesütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...