Narancsos-mazsolás párolt káposzta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g vöröskáposzta50 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
18g mazsola52 kcal
-
71 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
4g só0 kcal
-
8g xilit18 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Összesen
220
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
800g vöröskáposzta198 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
70g mazsola209 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
14g só0 kcal
-
30g xilit72 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Összesen
878
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
64.4g vöröskáposzta16 kcal
-
14.5g lilahagyma5 kcal
-
5.6g mazsola17 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
2.4g xilit6 kcal
-
7.2g narancslé3 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Összesen
70
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1629.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 1407 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 209.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1079 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 32 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
220
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6517.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 5628 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.9 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 837.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 421 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 4316 micro
-
β-crypt 135 micro
-
Likopin 128 micro
-
Lut-zea 2219 micro
Összesen
878
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg vöröskáposzta
-
2 közepes fej lilahagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
0.5 kávéskanál köménymag
-
2 tk só
-
1 narancsból nyert narancslé
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A megtisztított káposztát felnegyedeljük, torzsáját kivágjuk, majd egy éles késsel, vagy gyalun vékonyra szeljük.
- Egy nagy tálba tesszük a felszeletelt káposztát, meghintjük a sóval, összeforgatjuk és pár percet pihentetjük, hogy a só tudjon dolgozni, míg előkészítjük a többi hozzávalót.
- A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük.
- A lilahagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A köménymagot is kicsit megaprítjuk késsel, így frissebb íze lesz.
- Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat. Beletesszük a nyírfacukrot és felolvasztjuk. Beleszórjuk a köménymagot, kicsit pirítjuk, majd rátesszük a hagymát és addig dinszteljük, míg üvegesedni nem kezd.
- Ekkor rátesszük a káposztát (nem kell kinyomkodni), a mazsolát, hozzáadjuk a narancs és citromlevet. Belereszeljük a narancs- és citromhéjat, jól átkeverjük az összes hozzávalót és közepes lángon fél óra alatt készre pároljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 15601
- Feltöltés dátuma: 2012. december 11.
Ajánló
Frissen sültek, rántott, vagy töltött húsok mellé finom köret.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Az egyik legkedvesebb köretem. Nagyjából bármikor és bármihez meg tudnám enni (persze az ésszerűség határain belül) :) Mivel nálunk csak én eszem, ilyenkor a fagyasztóba is kerül pár adag. Bár nem túl hosszú időre. A nyírfacukor mellett a mazsola és a narancslé adja az édeskés, kissé gyümölcsös ízt. Tálaláskor még reszelhetünk rá a citrusok héjából. További képek itt.