r
Nosalty Logó

Narancsos mandulás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos mandulás kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 151 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    255.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6987.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    2204 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    2587 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    407 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    907 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2457 micro
Összesen 3825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral addig verjük, míg jó habos nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az étolajat, a vizet és a mandulaaromát, majd a sütőporos lisztet. Jól elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojások felvert habját.
  2. 15-15 perc alatt két lapot sütünk belőle. A süti tetejére szánt lapot szeletelt mandulával megszórjuk, és azzal együtt sütjük.
  3. A krémhez két narancsot két evőkanál cukorral összeturmixolunk.
  4. A pudingot két narancs levével (kb. 1,5 dl), 3 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük.
  5. A turmixolt narancshoz hozzákeverjük a pici vízben feloldott zselatint, majd ezt az egész masszát a pudinghoz keverjük.
  6. Mikor a narancsos pudingos krém kihűlt, hozzákeverjük a zselatinnal felvert tejszínt. A két lap közé töltjük. Tejszínhabbal és porcukros pirított mandulával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4116
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony előtt minden boltban narancs hegyekbe ütközik az ember, és mivel elég ritka, hogy ezt az amúgy isteni gyümölcsöt süteményben használnám fel, úgy döntöttem itt az ideje, hogy kitaláljak valami igazán narancsos süteményt. A mandulával való párosítás és a krém saját ötlet volt, és nem is nyúltam mellé vele! Hogy még különlegesebb legyen, díszítésnek pirítottam még egy kis porcukorba forgatott szeletelt mandulát is, és azzal szórtam meg a kockák tetejét! Mármint azzal ami maradt, mert ezt a pirított finomságot csak úgy magában is ropogtatta a család!! :):)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...