Narancsos mandulás kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
66g tojás83 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
10g víz0 kcal
-
57 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
10g mandulapehely59 kcal
A krémhez
-
208g narancs71 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
34 kcal
-
4g zselatinfix5 kcal
-
80g habtejszín234 kcal
-
60g tej34 kcal
A díszítéshez
-
17 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
Összesen
766
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
48g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
5g mandulaaroma0 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
A krémhez
-
1040g narancs357 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
171 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
300g tej168 kcal
A díszítéshez
-
14g mandulapehely83 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
3825
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
13g tojás16 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.2g mandulaaroma0 kcal
-
12 kcal
A krémhez
-
40.8g narancs14 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
-
15.7g habtejszín46 kcal
-
11.8g tej7 kcal
A díszítéshez
-
0.5g mandulapehely3 kcal
-
3.9g habtejszín11 kcal
Összesen
151
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1397.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 441 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 517 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 252.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 181 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
Összesen
766
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.8 g
Zsír
-
Összesen 255.6 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6987.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 2204 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 2587 mg
-
Nátrium 1700 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 302.9 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1263 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1943 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 407 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 1044 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 842 micro
-
β-crypt 907 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2457 micro
Összesen
3825
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek víz
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 ml mandulaaroma
-
50 g mandulapehely
A krémhez
-
4 db narancs
-
5 ek cukor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 csomag zselatinfix
-
4 dl habtejszín
-
3 dl tej
A díszítéshez
-
2 ek mandulapehely
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral addig verjük, míg jó habos nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az étolajat, a vizet és a mandulaaromát, majd a sütőporos lisztet. Jól elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojások felvert habját.
- 15-15 perc alatt két lapot sütünk belőle. A süti tetejére szánt lapot szeletelt mandulával megszórjuk, és azzal együtt sütjük.
- A krémhez két narancsot két evőkanál cukorral összeturmixolunk.
- A pudingot két narancs levével (kb. 1,5 dl), 3 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük.
- A turmixolt narancshoz hozzákeverjük a pici vízben feloldott zselatint, majd ezt az egész masszát a pudinghoz keverjük.
- Mikor a narancsos pudingos krém kihűlt, hozzákeverjük a zselatinnal felvert tejszínt. A két lap közé töltjük. Tejszínhabbal és porcukros pirított mandulával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x24x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4119
- Feltöltés dátuma: 2012. december 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Karácsony előtt minden boltban narancs hegyekbe ütközik az ember, és mivel elég ritka, hogy ezt az amúgy isteni gyümölcsöt süteményben használnám fel, úgy döntöttem itt az ideje, hogy kitaláljak valami igazán narancsos süteményt. A mandulával való párosítás és a krém saját ötlet volt, és nem is nyúltam mellé vele! Hogy még különlegesebb legyen, díszítésnek pirítottam még egy kis porcukorba forgatott szeletelt mandulát is, és azzal szórtam meg a kockák tetejét! Mármint azzal ami maradt, mert ezt a pirított finomságot csak úgy magában is ropogtatta a család!! :):)