Narancsos mákos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához:
-
31g vaj224 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
5 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
13g narancslé6 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g mák33 kcal
A narancsos mázhoz:
Összesen
613
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához:
-
250g vaj1793 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g mák263 kcal
A narancsos mázhoz:
Összesen
4889
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához:
-
18.9g vaj136 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
16.6g tojás21 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
7.6g narancslé4 kcal
-
22.7g finomliszt83 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g mák20 kcal
A narancsos mázhoz:
Összesen
371
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
613
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 245.1 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6022.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 1842 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 2415 mg
-
Nátrium 1277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 622.5 g
-
Cukor 373 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 340.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2032 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 659 mg
-
Retinol - A vitamin: 1987 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 431 micro
-
β-crypt 201 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1170 micro
Összesen
4889
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
371
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
150 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
50 g mák
A narancsos mázhoz:
Elkészítés
A tésztához:
- Egy 25x11x8 cm-es formát kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel megszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A vajat a cukorral és vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, a végén pedig a narancshéját és a narancslevet.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a mákkal, és a tésztához keverjük.
- A tésztát az előkészített formába simítjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 50 perc alatt megsütjük.
- Kivesszük, kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából.
- A porcukrot elkeverjük a narancslével, és rákenjük a süteményre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 4891
- Feltöltés dátuma: 2014. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Narancs és a mák, egy tökéletes párosítás. A tésztát megsüthetjük kerek tortaformában is, vagy muffin formában.