r
Nosalty Logó

Narancsos lustasüti

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Narancsos lustasüti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Összeállítás, tálalás

488
Kalória
7.1g
Fehérje
61.6g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
66.4g
Víz
72g
Koleszterin
181.2mg
Rost
41.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összeállítás, tálalás

Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összeállítás, tálalás

Összesen 4884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összeállítás, tálalás

Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    242.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.1 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    663.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    284 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1181 micro
Összesen 4884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A rétestésztát kézzel szaggassuk vagy késsel vágjuk 2-3 cm-es darabokra.
  3. Egy nagy tálba üssünk 4 tojást, verjük fel, adjuk hozzá a cukrot, keverjük simára vele, majd adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, joghurtot, a vaníliakivonatot és a sütőport, aztán az olajat csepegtessük folyamatos keverés mellett, végül a széttépkedett rétestésztát.
  4. Olajozzunk ki egy üvegtálat, és öntsük bele a tésztát úgy, hogy nyomogassuk le, igazgassuk el benne.
  5. Ezután mehet is a sütőbe kb. 45 percre vagy tovább, ameddig szépen felemelkedik és aranybarna nem lesz.

A sziruphoz

  1. A szirupot előre is elkészíthetjük, hogy legyen ideje kihűlni. Öntsük a narancsok kifacsart levét egy szószos edénybe, hozzá a vizet és a cukrot, majd jól keverjük át.
  2. Dobjunk mellé egy fahéjrudat, és pár keverés mellett főzzük, ameddig szirupos állagú nem lesz. Nem kell nagyon besűríteni, de azért jelentősen veszítsen a mennyiségéből.
  3. Ha elkészült, a fahéjrudat emeljük ki belőle.

Összeállítás, tálalás

  1. A kész sütit vegyük ki a sütőből, majd öntsük fel a sziruppal, és hagyjuk, hogy magába szívja azt.
  2. A kihűlt narancsosan illatozó sütit vágjuk kockákra és tálaljuk. Még langyosan, de másnap hűtve is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nemrégiben Athénban jártam, és ha már ott voltam, benéztem egy főzőiskolába, ahol többek között ezt a sziruptól cuppogó, isteni pudingos sütit készítettük el. Ha Te is szereted a görög ízeket, akkor további két receptet találsz a szakácsprofilomban, érdemes megtekinteni őket!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!