r
Nosalty Logó

Narancsos lustasüti

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Narancsos lustasüti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Összeállítás, tálalás

488
Kalória
7.1g
Fehérje
61.6g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
66.4g
Víz
72g
Koleszterin
181.2mg
Rost
41.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összeállítás, tálalás

Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összeállítás, tálalás

Összesen 4884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összeállítás, tálalás

Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    242.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.1 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    663.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    284 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1181 micro
Összesen 4884 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. A rétestésztát kézzel szaggassuk vagy késsel vágjuk 2-3 cm-es darabokra.
  3. Egy nagy tálba üssünk 4 tojást, verjük fel, adjuk hozzá a cukrot, keverjük simára vele, majd adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, joghurtot, a vaníliakivonatot és a sütőport, aztán az olajat csepegtessük folyamatos keverés mellett, végül a széttépkedett rétestésztát.
  4. Olajozzunk ki egy üvegtálat, és öntsük bele a tésztát úgy, hogy nyomogassuk le, igazgassuk el benne.
  5. Ezután mehet is a sütőbe kb. 45 percre vagy tovább, ameddig szépen felemelkedik és aranybarna nem lesz.

A sziruphoz

  1. A szirupot előre is elkészíthetjük, hogy legyen ideje kihűlni. Öntsük a narancsok kifacsart levét egy szószos edénybe, hozzá a vizet és a cukrot, majd jól keverjük át.
  2. Dobjunk mellé egy fahéjrudat, és pár keverés mellett főzzük, ameddig szirupos állagú nem lesz. Nem kell nagyon besűríteni, de azért jelentősen veszítsen a mennyiségéből.
  3. Ha elkészült, a fahéjrudat emeljük ki belőle.

Összeállítás, tálalás

  1. A kész sütit vegyük ki a sütőből, majd öntsük fel a sziruppal, és hagyjuk, hogy magába szívja azt.
  2. A kihűlt narancsosan illatozó sütit vágjuk kockákra és tálaljuk. Még langyosan, de másnap hűtve is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nemrégiben Athénban jártam, és ha már ott voltam, benéztem egy főzőiskolába, ahol többek között ezt a sziruptól cuppogó, isteni pudingos sütit készítettük el. Ha Te is szereted a görög ízeket, akkor további két receptet találsz a szakácsprofilomban, érdemes megtekinteni őket!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!