r
Nosalty Logó

Narancsos-kakaós csigafenyőfa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Narancsos-kakaós csigafenyőfa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3355.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.9 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 4357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe szórjuk a cukrot, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk, és kihűtjük, a tojást felverjük. A lisztet egy nagy tálba öntjük, elkeverjük a sóval, és egy mélyedést hozunk létre a közepén.
  2. A lisztes tálba öntjük a felfuttatott élesztőt és a tejet, az olvasztott vajat, valamint a felvert tojást. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk, majd a gombócot lisztezett felületen, legalább 10 percig dagasztjuk. Visszatesszük a tálba, lefedjük konyharuhával vagy fóliával, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük a cukorral, kakaóporral, végül pedig a narancslekvárt is hozzáadjuk. Sűrű masszát kell kapnunk, ha a töltelék még túl híg lenne, hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy a vaj jobban megszilárduljon.
  2. A megkelt tésztánkat lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a töltelékkel. A tészta hosszabbik oldala nézzen felénk, és a tőlünk távolabb eső végen hagyjunk egy nagyjából 3-4 centis sávot üresen, így nem fog kifolyni a kakaós krém.
  3. A tésztát felcsavarjuk, majd recés késsel nagyjából 2 ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle. A csigákat elrendezzük karácsonyfa-alakban egy sütőpapíros tepsin. A csigák legyenek egymáshoz közel, hogy össze tudjanak majd kelni és sülni. A tepsit konyharuhával vagy fóliával letakarjuk, és a csigákat meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeveréssel. A megkelt csigákat nagyjából 25 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészültek, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd porcukorral hintjük és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 708
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-kakaós csigafenyőfa
Lakos Benedek 373 recept

A kakaós csigák már abszolút ünnepi hangulatban égnek: narancsos kiegészítést kapott a töltelékük, ettől pedig annyira megtáltosodtak, hogy rögtön karácsonyfa-alakú formációba rendeződtek. Már csak egy porcukros hintésre várnak, és persze arra, hogy egy éhes társaság szétszedje őket.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...