Narancsos kacsamell rozmaringos burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
SPAR
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kacsához
-
400g kacsamell540 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
25g akácméz76 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A krumplihoz
Összesen
961
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
A kacsához
-
800g kacsamell1080 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g akácméz152 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A krumplihoz
Összesen
1924
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1756.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1013 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.5 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 772.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 212 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 354 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
961
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.7 g
Zsír
-
Összesen 49.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3512.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 350 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 2027 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1545.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 425 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 540 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 708 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 751 micro
Összesen
1924
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A kacsához
- A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük.
- A kacsamelleket megtisztítjuk, a bőrös oldalán óvatosan bevagdossuk, majd sózzuk-borsozzuk.
- Egy serpenyőben a bőrös felükkel lefelé 5-10 perc alatt lepirítjuk. Ha már van egy kis kisült zsírunk, akkor a serpenyőbe dobunk 1-2 szál kakukkfüvet és a fokhagymagerezdeket, majd megfordítjuk, és további 3-4 percig sütjük.
- Egy tálban elkeverjük 2 narancs levét a citrom levével, a mézzel és a kacsából kisült szafttal. A maradék két narancsot meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, majd elkeverjük a narancsos szósszal.
- Ezzel öntjük le a félig kész kacsákat, majd 200 fokos sütőbe dobjuk, és további 15-20 percig sütjük. Végül 10 perc pihentetés után szeleteljük.
- Amíg a sül a kacsamell, a megfőtt burgonyát lecsepegtetjük, majd megszórjuk sóval-borssal és 1-2 evőkanál aprított rozmaringgal, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 314
- Tegnapi nézettség: 270
- 7 napos nézettség: 1401
- Össznézettség: 62921
- Feltöltés dátuma: 2018. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SPAR
199 recept
Ha szenteste kacsában gondolkozol, készítsd el ezt a receptet!