r
Nosalty Logó

Narancsos-gyömbéres-csokis kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Narancsos-gyömbéres-csokis kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 568 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3498.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.6 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    323 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 3410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Habosra verjük a tojásokat a cukorral, reszelt narancshéjjal és reszelt gyömbérrel.
  2. Összeforgatjuk a lisztet, pudingport, sütőport és sót. Ezután adagokban, óvatosan a tojásos masszába forgatjuk.
  3. Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk, megkenjük a megforrósított lekvárral, rákenjük a krém kétharmadát, befedjük a másik lappal, ismét lekvárt kenünk rá, erre a maradék krém jön.
  5. Végül tetszés szerint reszelt csokoládéval díszítjük, és hidegre tesszük.

Krém

  1. Simára keverjük a pudingport, cukrot, reszelt narancshéjat, reszelt gyömbért a narancslével és a tejjel, majd kevergetve sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
  2. Ezután a narancsos krémet egy elektromos habverővel habosra verjük.
  3. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a habfixálót is, majd egy kevés habbal lazítjuk a narancsos krémet, a többi habot adagonként óvatosan beleforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 18531
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos-gyömbéres-csokis kocka
Katharosz 499 recept

Narancs, gyömbér és csoki, nagyon izgalmas társítás, finom, könnyed, habos sütemény.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...