Narancsos-gyömbéres-csokis kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g őszibaracklekvár46 kcal
Krém
-
57 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
33g narancslé16 kcal
-
58g tej33 kcal
-
58g habtejszín170 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
568
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
171 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g őszibaracklekvár278 kcal
Krém
-
343 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
200g narancslé94 kcal
-
350g tej196 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
3410
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta
-
19.5g tojás25 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
2.7g csokoládés pudingpor10 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.9g őszibaracklekvár16 kcal
Krém
-
5.3g vaníliás pudingpor20 kcal
-
3g cukor11 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
11.8g narancslé6 kcal
-
20.7g tej12 kcal
-
20.7g habtejszín61 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
-
3g étcsokoládé16 kcal
Összesen
202
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 112.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
568
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 159.3 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1473 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3498.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1048 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1212 mg
-
Nátrium 931 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 422.6 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 675.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1463 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 319 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 940 mg
-
Retinol - A vitamin: 1424 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 323 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1714 micro
Összesen
3410
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
1 kk sütőpor
-
1 csipet só
Krém
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
5 ek cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
2 dl narancslé
-
3.5 dl tej
-
3.5 dl habtejszín
-
0.5 csomag habfixáló
Elkészítés
Piskóta
- Habosra verjük a tojásokat a cukorral, reszelt narancshéjjal és reszelt gyömbérrel.
- Összeforgatjuk a lisztet, pudingport, sütőport és sót. Ezután adagokban, óvatosan a tojásos masszába forgatjuk.
- Egy nagyméretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
- A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk, megkenjük a megforrósított lekvárral, rákenjük a krém kétharmadát, befedjük a másik lappal, ismét lekvárt kenünk rá, erre a maradék krém jön.
- Végül tetszés szerint reszelt csokoládéval díszítjük, és hidegre tesszük.
Krém
- Simára keverjük a pudingport, cukrot, reszelt narancshéjat, reszelt gyömbért a narancslével és a tejjel, majd kevergetve sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
- Ezután a narancsos krémet egy elektromos habverővel habosra verjük.
- A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a habfixálót is, majd egy kevés habbal lazítjuk a narancsos krémet, a többi habot adagonként óvatosan beleforgatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x37
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 226
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 18406
- Feltöltés dátuma: 2015. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Narancs, gyömbér és csoki, nagyon izgalmas társítás, finom, könnyed, habos sütemény.