r
Nosalty Logó

Narancsos guba kehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Narancsos guba kehely
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 762 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3807 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1594.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 762 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7971.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    3940 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    2084 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.2 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3807 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 6 dl tejet felforralunk a vajjal, vaníliás cukorral és 1 ek cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet.
  2. Levesszük a tűzről, és leöntjük vele a felkarikázott kifliket. Megvárjuk, amíg felszívja.
  3. A mákot elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, óvatosan összerázzuk.
  4. A pudingport előírás szerint megfőzzük, ízlés szerint cukrozzuk, ezután kissé hűlni hagyjuk, néha megkeverjük.
  5. Ezután rétegezve poharakba töltjük, ízlés szerint díszítjük, végül hidegre tesszük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 27621
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos guba kehely
Katharosz 499 recept

Könnyen, gyorsan elkészülő, finom pohárkrém. Forrás: net.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...