r
Nosalty Logó

Narancsos - fahéjas muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Narancsos - fahéjas muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

412
Kalória
9.4g
Fehérje
62.4g
Szénhidrátok
13.4g
Zsír
33.1g
Víz
107.9g
Koleszterin
1.5g
Rost
22.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4591.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.3 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    198.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 2473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a lisztet és a sütőport kell összeszitálni egy tálba, utána pedig adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, keverjük össze.
  2. Olvasszuk meg a vajat, a tojásokat pedig keverjük ki a tejjel, majd ezeket adjuk hozzá a lisztes keverékhez.
  3. Miután nagyjából összekevertük, adjuk hozzá a reszelt narancshéjat, a fahéjat, s a fél narancs levét, majd alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
  4. Nincs más dolgunk, mint muffinformába adagolni (csak a 3/4-éig töltsük meg, mert szépen feljön!), s készre sütni.
  5. Miközben sül, elkészíthetjük a mázat, de lehet hozzá egyszerű cukormázat is készíteni, mely sokkal kevésbé időigényes, viszont ugyanolyan finom. Ennek menete: diónyi ecetet elkeverünk 1 tojásfehérjével, s kb 250 g porcukorral. Addig keverjük, míg kemény nem lesz.
  6. A cukormázat csak a kihűlt muffinokra tegyük fel! Amíg meleg, ne próbálkozzunk, mert csak leolvad róla!
  7. A cukormáz felvitele után szórjuk meg a tetejét fűszeres cukorral, pihentessük pár órát, hogy megszilárduljon a díszítés! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádom a Karácsonyt, a fahéjat, a karácsonyi illatokat, s nagyon fájt a fogam egy narancsos-fahéjas süteményre, de sehol sem találtam egyetlen egy receptet sem, így gondoltam, hát rendben, akkor majd én megalkotom! :) Az eredmény: a család felfalta. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csodás csokis muffin

Családunk nagy kedvence ez a recept, amit éveken át egy egyre csokifoltosabb, egyre szamárfülesebb papírról olvastunk le. Maga a sütemény persze maradt ugyanolyan: lustán összedobálós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!