Narancsos édeskömény-cikória saláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
194
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
779
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
40.2g édeskömény9 kcal
-
41.8g narancs14 kcal
-
10.6g cikória2 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
2g méz6 kcal
-
0.8g fehér balzsamecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g fenyőmag15 kcal
-
0.2g kapor0 kcal
Összesen
63
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 196.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 669 micro
Összesen
194
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1201.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.6 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 784.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 2399 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2677 micro
Összesen
779
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
500 g édeskömény
-
2 közepes db narancs
-
1 db cikória
-
2 ek vaj
-
1 ek méz
-
2 ek fehér balzsamecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek fenyőmag
-
1 ek kapor
Elkészítés
- Az édesköménygumók külső burkolóleveleit leszedjük, majd az alját levágjuk, kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd vékony (kb. 1 mm) szeletekre vágjuk. A zöldjét apróra vágjuk.
- A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk. A filéket kettévágjuk.
- A cikóriát megtisztítjuk, kettévágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A fenyőmagot aranybarnára pirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
- A vajat a mézzel egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az édesköményt, sóval, borssal ízesítjük, és kb. 5 percig dinszteljük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
- A narancsot a levével együtt és a cikóriát a langyos édesköményhez adjuk, rálocsoljuk az ecetet, elkeverjük. Megszórjuk a kaporral, az apróra vágott édeskömény zölddel és a fenyőmaggal.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2856
- Feltöltés dátuma: 2014. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Nekem langyosan ízlik legjobban ez a saláta, de azért hidegen is finom.