Narancsos csokoládétorta liszt nélkül
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
17g dió109 kcal
-
25 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A narancsos csokimázhoz
-
12g étcsokoládé64 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
1g szőlőmagolaj6 kcal
-
6 kcal
A díszítéshez
-
43g narancs15 kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g dió654 kcal
-
40g gyümölcscukor147 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
29 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A narancsos csokimázhoz
-
70g étcsokoládé382 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
4g szőlőmagolaj35 kcal
-
39 kcal
A díszítéshez
-
260g narancs89 kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
11.9g étcsokoládé65 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
11.9g dió78 kcal
-
4.8g gyümölcscukor18 kcal
-
19.6g tojás25 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A narancsos csokimázhoz
-
8.3g étcsokoládé46 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
0.5g szőlőmagolaj4 kcal
-
5 kcal
A díszítéshez
-
31g narancs11 kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 201.3 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2595.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 1180 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.2 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 296.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 805 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 769 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 318 micro
-
β-crypt 236 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1038 micro
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dkg vaj
-
4 dkg gyümölcscukor
-
3 db tojás
-
0.5 evőkanál étkezési keményítő
-
0.8 tk sütőpor
-
1 kk fahéj
-
1 csipet só
A narancsos csokimázhoz
-
3 dkg vaj
-
1 teáskanál szőlőmagolaj
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A diót a cukorral megdaráljuk, hozzáadjuk a fahéjat, sütőport, szódabikarbónát, és a keményítőt is.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat és a csokoládét. Amint felolvadt, levesszük a gőz fölül és hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan a felvert tojásfehérjébe forgatjuk.
- A csokis tojásfehérjehabhoz adaoljuk fokozatosan a diós keveréket, spatulával óvatosan belekeverjük.
- Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk és ebbe töltjük az összekevert masszát.
- 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 10 percig fedetlenül sütjük, majd alufóliával letakarva kb. még 15 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenütt átsült.
- Résnyire nyitott sütőajtónál hűtjük ki a tésztát. Langyosan már kivehetjük.
- A mázhoz 3 dkg vajat átsütünk, hogy minden víz kisüljön belőle, majd a serpenyőt levesszük a tűzről, beletesszük a 7 dkg csokipasztillát, elkeverjük, míg el nem olvad. Hozzákeverünk 1 tk szőlőmagolajat, hogy szép fényes legyen a máz.
- Belekeverjük a kandírozott narancshéjat és a torta tetejére öntjük, elsimítjuk, bekenjük a torta oldalát is vele. Mikor mindenütt csoki borítja, hűvös helyre tesszük megdermedni.
- Végül a tetejét 3-4 mm-re szelt narancsszeletekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 11222
- Feltöltés dátuma: 2012. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fiamnak vettem valahol egy nagyon finom narancsos csokichipset, innen jött az ötlet, hogy narancsos csoki legyen a csokitorta tetején. Mondjuk könnyű dolgom van, mert én minden megmaradó, "felesleges" dolgot feldolgozok. Amikor narancslekvárt készítettem, az összes narancs külső sárga héját vékonyan levágtam éles zöldségpucolóval. Ennek egy részét felkockáztam, kandíroztam, kiszárítottam, hogy később édességekhez, kalácsokhoz felhasználhassam. Most kapóra jött az előre végzett munka. Sok ilyen alapanyag rejtekezik a szekrényemben. Nem sajnálom a ráfordított időt, szívesen készítem el őket. Olyan gazdag, kényeztető édesség kerekedett belőle, hogy akár az egészet fel tudtam volna falni. Dió helyett etrmészetesen lehet mandulát, pisztáciát is használni. Nekem most ez volt itthon. Mértékkel fogyasztva csak az öröm jár vele, nem pedig a hízás.