r
Nosalty Logó

Narancsos csirkemell Pogácsa konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Narancsos csirkemell Pogácsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 287 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 575 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét kisebb, falatnyi darabokra szeleteljük. Egy tálkába rakjuk.
  2. A narancsot kifacsarjuk. A levét ráöntjük a húsra, lefedjük, és egy kis ideig (nálam ez kb. fél óra volt) hagyjuk állni.
  3. Összekeverjük a fűszereket, attól függően, hogy mennyire szeretjük az erősebben fűszerezett ételeket, lehet kevesebb vagy több bármelyik fűszerből.
  4. A húst leszűrjük, a narancslét félrerakjuk. A húst megszórjuk a liszttel, jól összekeverjük, hogy mindenütt lisztes legyen.
  5. Egy fedeles serpenyőben olívaolajat vagy vajat forrósítunk, ebben a húst jól átsütjük.
  6. Megsózzuk, rátekerünk egy kis borsot, rászórjuk a fűszereket, leöntjük a narancs levével. Mellédobhatjuk még a kifacsart narancsot is.
  7. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Időnként persze ellenőrizni kell, hogy van-e alatta elég szaft. Ha kezd fogyni, pici fehérbor mehet bele.
  8. Rizzsel, krumplipürével, bulgurral (én ezt az utóbbit választottam) tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 316
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos csirkemell Pogácsa konyhájából
Pogácsa 391 recept

Frank Júlia zseniális Szárnyasparádé című szakácskönyvének Grapefruitos csirkemell receptje adta az ötletet. Ott szerepelt még a fűszerek között a fahéj is, de ez nekem kicsit sok lett volna. Aki akarja, próbálja ki vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...