r
Nosalty Logó

Narancsos-chillis pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Narancsos-chillis pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4510 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    2906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9020 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    5812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 3071 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A chillit nagyon apróra vágjuk, majd minden szószhoz való összetevőt egy kis lábosba öntünk, alaposan összekeverünk, és felforraljuk. A forraláskor átveszi a chilli ízét a szósz, szóval csak óvatosan!
  2. A pizzatésztát vékonyra kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és rákanalazzuk a szószt, olívabogyót szórunk rá és sajtot.
  3. Készre sütjük a pizzát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1553
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.

Ajánló

Sokféle pizzatésztát lehet készíteni, én Petráét imádom, mindig ezt használom. A képen látható pizza kemény sajttal készült, mert most nem ehetek penészes sajtokat, de ha ti tehetitek, akkor kecskesajttal csináljátok, mert a savanykás íz jól ellensúlyozza az édeskés-csípős narancsszószt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Vapianonak köszönhetem ezt a receptet, náluk lehet chillis narancsos pizzát kapni. Nagy pizza rajongó vagyok, kipróbáltam, és nagyon ízlett! Mivel szeretem a kevés összetevős ételeket, azonnali szerelem lett idehaza is. A Vapianoban sült csirkehusit is tesznek rá, én ezt lehagytam, mivel nem nagyon eszem húst.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...