Narancsos baklava
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Allisc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
30g réteslap89 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g dió327 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
18g narancslé8 kcal
-
15g méz46 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0 kcal
Összesen
733
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
300g réteslap885 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
500g dió3270 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
150g méz456 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0 kcal
Összesen
7339
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
18.6g réteslap55 kcal
-
15.5g vaj111 kcal
-
31g dió203 kcal
-
12.4g cukor48 kcal
-
0.7g narancshéj1 kcal
-
11.2g narancslé5 kcal
-
9.3g méz28 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0 kcal
Összesen
455
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 53.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 26.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
733
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 534.4 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 244 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3512.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 820 mg
-
Foszfor 1907 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 592.8 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 263.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1810 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 577 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 1752 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 525 micro
-
β-crypt 273 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 471 micro
Összesen
7339
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
455
kcal
Hozzávalók
-
12 db réteslap
-
25 dkg vaj
-
50 dkg dió
-
20 dkg cukor
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
2 narancsból nyert narancslé
-
6 ek méz
-
1 db tojássárgája
-
2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
- Ledaráljuk a diót, az a jó, ha kissé darabos marad. Hozzákeverjük a cukrot, a narancsok reszelt héját és a fűszerkeveréket (ennek hiányában megteszi egy-két kanál őrölt fahéj és/vagy szegfűszeg is). A narancsok levét kifacsarjuk, és összekavarjuk a mézzel. A vajat felolvasztjuk.
- A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, és a következőképpen rétegezzük a baklavánkat: Alulra leterítünk négy réteslapot (a közüket meglocsoljuk olvasztott vajjal), erre váltakozva a diós keveréket és a maradék lapokat (kettesével, vajazva a közüket) pakolgatjuk, amíg el nem fogy minden. Felül lapoknak kell lenni, ezt lekenjük tojássárgájával. Ezután először négyzetekre, majd azokat is átlósan felezve, háromszögekre vágjuk óvatosan, és a vágások mentén a réseket is meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal.
- 180 °C-on addig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje (kb. 30 perc). Ezután kivesszük a sütőből, és belocsoljuk a résekbe a mézes narancslevet, majd hagyjuk hűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2404
- Feltöltés dátuma: 2016. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Allisc
56 recept
A baklavával én úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: szeretem a kerek baklavát, a szögletes baklavát, a hosszú baklavát, a rövid baklavát, a gömbölyű baklavát, a töltött baklavát ... a diósat, mogyorósat, pisztáciásat... Ezért sütöm is gyakran, többféleképpen. A méz, a dió és a narancs ízvilága nagyon jól kiegészíti egymást, sütéskor már pusztán az illatuk is felér egy hangulatjavító terápiával.