r
Nosalty Logó

Narancsos baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Narancsos baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 7339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 733 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    534.4 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    244 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3512.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    820 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.8 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1810 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 7339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 455 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ledaráljuk a diót, az a jó, ha kissé darabos marad. Hozzákeverjük a cukrot, a narancsok reszelt héját és a fűszerkeveréket (ennek hiányában megteszi egy-két kanál őrölt fahéj és/vagy szegfűszeg is). A narancsok levét kifacsarjuk, és összekavarjuk a mézzel. A vajat felolvasztjuk.
  2. A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, és a következőképpen rétegezzük a baklavánkat: Alulra leterítünk négy réteslapot (a közüket meglocsoljuk olvasztott vajjal), erre váltakozva a diós keveréket és a maradék lapokat (kettesével, vajazva a közüket) pakolgatjuk, amíg el nem fogy minden. Felül lapoknak kell lenni, ezt lekenjük tojássárgájával. Ezután először négyzetekre, majd azokat is átlósan felezve, háromszögekre vágjuk óvatosan, és a vágások mentén a réseket is meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal.
  3. 180 °C-on addig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje (kb. 30 perc). Ezután kivesszük a sütőből, és belocsoljuk a résekbe a mézes narancslevet, majd hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2404
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A baklavával én úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: szeretem a  kerek baklavát, a szögletes baklavát, a hosszú baklavát, a rövid baklavát, a gömbölyű baklavát, a töltött baklavát ... a diósat, mogyorósat, pisztáciásat...  Ezért sütöm is gyakran, többféleképpen. A méz, a dió és a narancs ízvilága nagyon jól kiegészíti egymást, sütéskor már pusztán az illatuk is felér egy hangulatjavító terápiával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...