r
Nosalty Logó

Narancsos-áfonyás torta

Évi néni
Narancsos-áfonyás torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

741
Kalória
13.2g
Fehérje
62.6g
Szénhidrát
50.5g
Zsír
176.6g
Víz
62.4g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
36.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    303 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3255 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1002 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    375.7 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1059.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    661 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 4444 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a puha vajjal, és egy kivajazott pitesütőtálba simítjuk úgy, hogy mindenütt , az oldalán is legyen tészta, majd 5 percig elősütjük.
  2. A mascarponét, a mézet, a joghurttal és fahéjjal csomómentesre keverjük, és a keksz tetejére öntjük.
  3. A narancsot késsel meghámozzuk, a fehér, keserű héját is levágjuk, és 1/2 cm vastagra felszeleteljük.
  4. Tetőcserépszerűen beborítjuk a krémet vele. Ennek tetejét pedig megszórjuk áfonyával és mandulával, betoljuk az előmelegített sütőbe, 25 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Egy jó ebéd után jól esik egy kis desszert.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...