r
Nosalty Logó

Narancshabos batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Narancshabos batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.1 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1488 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1409 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 4659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Ha az élesztő felfutott, nagy kelesztőtálban a lisztekkel, sóval, margarinnal, tejföllel és 2 tojás sárgájával könnyű tésztává gyúrjuk.
  3. Meleg helyen körülbelül egy órát kelesztjük.
  4. Ha a tészta megkelt, átdagasztjuk és még egy kicsit pihentetjük.
  5. Addig a 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a narancslekvárt.
  6. A tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe evőkanálnyi habot teszünk, majd a sarkokat lazán ráhajtjuk (mert a hab sülés közben megnő), és szorosan összecsípjük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
  7. A batyukat felvert egész tojással kenjük, megszórjuk egy kevés barnacukorral és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3389
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 06.

Ajánló

Eper-, vagy baracklekvárral is nagyon finom. A következő alkalommal pedig áfonyával fogom készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

A lekvárhab ötlete Nagymamámtól származik, így igazán könnyű lesz a töltelék. Ebből a mennyiségből körülbelül 25 nagyobb batyu lesz.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...