Narancsálom cukor- és gluténmentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
8g mandulaliszt24 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
29 kcal
-
5g nyírfacukor12 kcal
Narancszselé
-
33g narancslé16 kcal
-
1g nyírfacukor2 kcal
-
1g lapzselatin5 kcal
Krém
-
4g narancslé2 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
8g nyírfacukor20 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
10g müzli33 kcal
Összesen
386
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
50g mandulaliszt142 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
30g nyírfacukor72 kcal
Narancszselé
-
200g narancslé94 kcal
-
5g nyírfacukor12 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
Krém
-
24g narancslé11 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
50g nyírfacukor120 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
60g müzli196 kcal
Összesen
2308
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
5g mandulaliszt14 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
18 kcal
-
3g nyírfacukor7 kcal
Narancszselé
-
19.9g narancslé9 kcal
-
0.5g nyírfacukor1 kcal
-
0.8g lapzselatin3 kcal
Krém
-
2.4g narancslé1 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
39.9g habtejszín116 kcal
-
5g nyírfacukor12 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
6g müzli20 kcal
Összesen
230
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 90.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
386
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 172.2 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1477.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 630 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 545.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1443 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 694 mg
-
Retinol - A vitamin: 1399 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 353 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1182 micro
Összesen
2308
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 g mandulaliszt
-
2 db tojás
-
20 ml napraforgó olaj
-
3 dkg nyírfacukor
Narancszselé
-
5 g nyírfacukor
-
4 db lapzselatin
Krém
-
2 db tojássárgája
-
50 g nyírfacukor
-
3 db lapzselatin
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A nyírfacukor felével a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukor másik felével a tojássárgáját habosra keverjük.
- A habos sárgákhoz hozzáöntjük az olajat, majd hozzákeverjük a mandulát és a habot fokozatosan adjuk hozzá, hogy ne nagyon törjön. A tortakarikát sütőpapírral kibéleljük és 180 fokon megsütjük. Amikor megsült, kivesszük a karikából és rácson kihűtjük.
- Ha a tészta kihűlt, ráhelyezzük egy tálcára vagy tálra a piskótát és ráhúzzuk a tortakarikát. Éredmes egy plusz vastagabb fóliát rakni még a piskóta és a tortagyűrű közé(ez erre a célra gyártott fólia szakboltokban beszerezhető). A piskótára öntjük a krém felét és kb. 15-20 percre betesszük a hűtőbe.
- Közben a narancszselét keverjük át többszőr. Mielőtt a krémre helyezzük, pár percre tegyük a fagyasztóba, hogy sűrűbb legyen, de még önthető. Amikor a krém kicsit megdermedt, ráöntjük a zselét és újra mehet a hűtőbe. 15 perc múlva a maradék krémet is ráöntjük és 2-3 órára betesszük a hűtőbe.
- Amikor megdermedt levesszük a tortakarikát, a fóliát és díszítjük.
Narancszselé
- Sütés közben elkészíthetjük a narancszselét. A narancslevet lassan felmelegítjük és hozzákeverjük a cukrot. Lassan felfőzzük, de ne lobogjon.
- A zselatint közben hideg vízben beáztatjuk, majd amikor a narancslé kicsit visszahűlt, hozzákeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat. Alaposan elkeverjük és betesszük a hűtőbe.
Krém
- A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a cukorral habosra. 2 dl tejszínt lassan melegítünk, majd amikor már meleg, lassan belecsorgatjuk a habos tojásba és alaposan összekeverjük.
- Visszaöntjük a lábosba és felfőzzük, amíg szépen besűrűsödik a krém. Levesszük a melegről, átöntjük egy hideg edénybe, amikor langyos hozzáadjuk a hideg vízben áztatott zselatint és a másik 2dl tejszínt habbá verve.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1563
- Feltöltés dátuma: 2023. február 20.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Happygirlkitchen
59 recept