Naranccsal - almával sült kacsamell
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Arthemis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
185
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
742
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 156.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
185
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2675.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 889 mg
-
Nátrium 1416 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 627.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 242 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
742
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamellet a rozmaring kivételével az összes fűszerrel körbeszórjuk, és hagyjuk úgy kb 1-1,5 órát állni.
- Addig a narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér része lehetőleg mind lejöjjön. Az almát megmossuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk.
- A kacsamellet forró serpenyőben minden oldalán hirtelen megsütjük. (A bőrénél kezdjük.) Csak annyira, hogy a hús kérget kapjon. (Így nem szárad ki a hús.)
- Tepsibe tesszük a húst bőrével felfelé. A serpenyőből a zsírt is ráöntjük, rászórjuk a rozmaringot, körberakjuk az almagerezdekkel, és a narancsgerezdekkel. Kb 0,5 dl vizet öntünk még alá, és alufóliával befedjük. Előmelegített sütőbe rakjuk.
- Fél óra múlva a fóliát levesszük, a sütőt 190 fokra mérsékeljük, majd ismét fél óra múlva 160 fokra vesszük vissza a hőfokot, és a húst fordítjuk. Így sütjük még kb fél órát, és a húst még kétszer fordítjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 15814
- Feltöltés dátuma: 2011. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Arthemis
32 recept
Sok kacsasült receptet olvasgatva hoztam össze. Igazán puha sült lett az eredménye. Köretként rizst, párolt zöldségeket, és párolt vöröshagymát adtam hozzá (a sült gyümölcsöt is megeheti mellé, aki szereti).