r
Nosalty Logó

Naranccsal - almával sült kacsamell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Arthemis
Naranccsal - almával sült kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 185 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamellet a rozmaring kivételével az összes fűszerrel körbeszórjuk, és hagyjuk úgy kb 1-1,5 órát állni.
  2. Addig a narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér része lehetőleg mind lejöjjön. Az almát megmossuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk.
  3. A kacsamellet forró serpenyőben minden oldalán hirtelen megsütjük. (A bőrénél kezdjük.) Csak annyira, hogy a hús kérget kapjon. (Így nem szárad ki a hús.)
  4. Tepsibe tesszük a húst bőrével felfelé. A serpenyőből a zsírt is ráöntjük, rászórjuk a rozmaringot, körberakjuk az almagerezdekkel, és a narancsgerezdekkel. Kb 0,5 dl vizet öntünk még alá, és alufóliával befedjük. Előmelegített sütőbe rakjuk.
  5. Fél óra múlva a fóliát levesszük, a sütőt 190 fokra mérsékeljük, majd ismét fél óra múlva 160 fokra vesszük vissza a hőfokot, és a húst fordítjuk. Így sütjük még kb fél órát, és a húst még kétszer fordítjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 15852
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

Sok kacsasült receptet olvasgatva hoztam össze. Igazán puha sült lett az eredménye. Köretként rizst, párolt zöldségeket, és párolt vöröshagymát adtam hozzá (a sült gyümölcsöt is megeheti mellé, aki szereti).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...