r
Nosalty Logó

Napraforgómagos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Napraforgómagos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 2824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2237.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.1 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 2824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

réteshez

tetejére

Elkészítés

réteshez

  1. Az almát mosás és hámozás után nagyon apró kockákra vágjuk. Nem reszeljük! Ezután megöntözzük a fél citrom levével és a gyümölcspálinkával. Majd hozzákeverjük a napraforgómagot.
  2. A leveles tésztát kigöngyöljük a papírból, és félbevágjuk úgy, hogy két téglalapot kapjunk. A töltelékhez most adjuk a cukrot, hogy ne legyen ideje levet engedni.
  3. A rengetegnek tűnő tölteléket kettéosztjuk, és ráhalmozzuk a leveles tésztára. Elegyengetjük, és a hosszabbik végénél feltekerjük. Sütőlemezre rakjuk.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük.

tetejére

  1. A vajat és a mézet megolvasztjuk. Majd jól összekeverjük.
  2. A sütési idő letelte előtt kb 10 perccel (amikor már színesedik a tészta) kivesszük a sütőből a tepsit, és vastagon megkenjük a rétes rudak tetejét a mézes-vajas mázzal. Ezután megszórjuk napraforgómaggal, ami teljesen rá fog ragadni.
  3. Visszatesszük a rétest a sütőbe, és szép aranybarnára sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük a kemény, ropogós tetejű rétest, és langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1391
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napraforgómagos rétes
Lizinka_ 604 recept

Különleges, ínyenc finomság! Azoknak ajánlom, akik szívesen kipróbálják a nem hagyományos ízeket.

Hozzávalók

réteshez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...