r
Nosalty Logó

Napóleon torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Napóleon torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    315.5 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2556.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2426 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5031 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgájákat elkeverjük a cukorral, majd a tejjel, és gőz felett sűrűre főzzük. Ezt a masszát hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat/margarint habosra keverjük, majd keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a masszát, majd 1-2 kupaknyi rummal ízesítjük.
  3. A tejet a rummal összeöntjük, és ebbe forgatjuk majd meg a babapiskótáinkat.
  4. Egy tortaforma aljára szorosan elrendezzük a babapiskótáink egy részét.
  5. A piskótarétegre kenjük a krém kb. harmadát, majd néhány mandulás csókot morzsolunk a tetejére, hogy mindenhol fedje a krémet.
  6. Ezt a lépést még egyszer megismételjük, majd egy újabb babapiskóta réteget a maradék krém egy részével fedjük.
  7. Egy éjszakára a hűtőben pihentetjük, majd másnap miután eltávolítottuk a tortakarikát, a torta oldalát bevonjuk a megmaradt krémmel.
  8. A díszítés során reszeljünk csokit a tortára (oldalára is), majd szeletenként tejszínrózsával, és arra ültetett meggybefőttel díszítsünk.
  • Tepsi mérete: 20-25
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 27003
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napóleon torta
Skorpió 49 recept

Ezt a receptet pár éve egy kedves kis kolléganőmtől kaptam, de csak most kerítettünk sort az elkészítésére. Az eredeti recept szerint nyers tojássárgájával készül a torta krémje, és mi ezen változtattunk. Elvileg ez egy sütés nélküli süti, de mivel elfelejtettünk a boltban mandulás csókot nézni, ezért ezt a 6 tojás megmaradt fehérjéjéből készítettem el. Szerintem úgy a legjobb, ha a mandulát nem teljesen porrá daráljuk, hanem nagyobb darabokat is hagyunk, mert így jobban kiérezni a mandulás ízt. Ha valakinek ideje engedi, házi babapiskótával is készítheti. Nemcsak reszelt, hanem olvasztott csokival is díszíthetjük tortánk tetejét. A torta íze szerintem hasonlít a bizonyos marcipános-meggyes bonbonokhoz :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...