Napóleon torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Skorpió
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
21g babapiskóta78 kcal
-
8g keksz35 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4g rum10 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
4g tejcsokoládé22 kcal
-
17g meggybefőtt12 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
Összesen
418
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
250g babapiskóta940 kcal
-
100g keksz419 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g rum116 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
200g meggybefőtt144 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
5031
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
16.3g babapiskóta61 kcal
-
6.5g keksz27 kcal
-
16.3g vaj117 kcal
-
7.8g tojássárgája25 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
19.6g tej11 kcal
-
3.3g rum8 kcal
-
3.3g étcsokoládé18 kcal
-
3.3g tejcsokoládé17 kcal
-
13.1g meggybefőtt9 kcal
-
6.5g habtejszín19 kcal
Összesen
327
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
418
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.6 g
Zsír
-
Összesen 315.5 g
-
Telített zsírsav 182 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1966 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2556.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 749 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 799 mg
-
Nátrium 797 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.2 g
-
Cukor 242 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 201.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2477 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 285 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 1071 mg
-
Retinol - A vitamin: 2426 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 574 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1331 micro
Összesen
5031
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg babapiskóta
-
6 db tojássárgája
-
6 ek cukor
-
3 dl tej
-
0.5 dl rum
-
50 g étcsokoládé
-
50 g tejcsokoládé
Elkészítés
- A tojássárgájákat elkeverjük a cukorral, majd a tejjel, és gőz felett sűrűre főzzük. Ezt a masszát hagyjuk kihűlni.
- A vajat/margarint habosra keverjük, majd keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a masszát, majd 1-2 kupaknyi rummal ízesítjük.
- A tejet a rummal összeöntjük, és ebbe forgatjuk majd meg a babapiskótáinkat.
- Egy tortaforma aljára szorosan elrendezzük a babapiskótáink egy részét.
- A piskótarétegre kenjük a krém kb. harmadát, majd néhány mandulás csókot morzsolunk a tetejére, hogy mindenhol fedje a krémet.
- Ezt a lépést még egyszer megismételjük, majd egy újabb babapiskóta réteget a maradék krém egy részével fedjük.
- Egy éjszakára a hűtőben pihentetjük, majd másnap miután eltávolítottuk a tortakarikát, a torta oldalát bevonjuk a megmaradt krémmel.
- A díszítés során reszeljünk csokit a tortára (oldalára is), majd szeletenként tejszínrózsával, és arra ültetett meggybefőttel díszítsünk.
- Tepsi mérete: 20-25
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 27079
- Feltöltés dátuma: 2011. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Skorpió
49 recept
Ezt a receptet pár éve egy kedves kis kolléganőmtől kaptam, de csak most kerítettünk sort az elkészítésére. Az eredeti recept szerint nyers tojássárgájával készül a torta krémje, és mi ezen változtattunk. Elvileg ez egy sütés nélküli süti, de mivel elfelejtettünk a boltban mandulás csókot nézni, ezért ezt a 6 tojás megmaradt fehérjéjéből készítettem el. Szerintem úgy a legjobb, ha a mandulát nem teljesen porrá daráljuk, hanem nagyobb darabokat is hagyunk, mert így jobban kiérezni a mandulás ízt. Ha valakinek ideje engedi, házi babapiskótával is készítheti. Nemcsak reszelt, hanem olvasztott csokival is díszíthetjük tortánk tetejét. A torta íze szerintem hasonlít a bizonyos marcipános-meggyes bonbonokhoz :)