r
Nosalty Logó

Napokig puha tejfölös pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Napokig puha tejfölös pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 870 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1652.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 870 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    295.9 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9914.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1849 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    5632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 5224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk a langyon, cukros tejben.
  2. A felfutott élesztőt összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval, tojásból 1 egészet és egy sárgáját adunk hozzá. Fontos, hogy a vaj és zsír puha legyen, de ne folyjon. Lágy, nyúlós tésztát kell, hogy kapjunk de ne legyen nagyon ragacsos. Kis tej vagy liszt hozzáadásával korrigálhatunk rajta.
  3. Lisztezett felületen amennyire csak tudjuk, nyújtsuk vékonyra, majd tekerjük fel, mint egy palacsintát, végül hajtsuk be jobbról, balról egymásra, és így pihentessük, kelesszük. Ezt kétféleképpen tehetjük: - este begyúrjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni másnapig - szobahőmérsékleten letakarva kb. egy óra alatt kelesztjük duplájára.
  4. Sütés előtt ismét vékonyra nyújtjuk és meghajtogatjuk: lentről-felfelé 2/3-áig hajtjuk, majd fentről-lefelé rá -> így lesz 3 réteg. Ezt megismételjük jobbról-balra 2/3-áig, majd balról-jobbra rá -> így lesz újabb 3 réteg.
  5. Újra nyújtjuk kisujjnyi vastagságúra, majd tetszés szerint bevagdoshatjuk (elhagyható, lehet csíkokat is). Lisztbe mártott szaggatóval (ha nincs, felespohár is megteszi) kb. 4-5 cm-es pogácsákat szaggatunk. A maradék tésztát újranyújtjuk és szaggatjuk.
  6. A kész pogácsákat sütőpapírra rendezzük, megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, megszórjuk sajttal, és hagyjuk pihenni még 15-20 percet.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül) aranybarnára sütjük. A tetejük és az aljuk legyen aranyszínű, az oldaluk inkább fehér. Kb. 20 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 310
  • Össznézettség: 74161
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 20.

Ajánló

Tehetünk akár füstölt sajtot is a tetejére, de az hajlamosabb megégni, figyeljük. Én második alkalommal szórtam sajtot a kinyújtott tésztára, mielőtt meghajtogattam (4. lépés), úgy is finom lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta kerestem olyan pogácsareceptet, ami könnyed, pihe-puha még több napig is. Nagy örömömre ráleltem erre a receptre, ami olyan, mint amilyent szerettem volna! Kipróbáltam simán kelesztve és előző este begyúrva, és hűtőben pihentetve, mindenhogy működik. :) Szeretem a klasszikus, masszívabb sajtos pogácsát is, de az 1-2 nap múlva már nem az igazi. Szóval attól függően, mikor van időm sütni vagy milyen alkalomra sütök, választok. Most egyértelműen ez a kedvenc pogácsareceptem, aminek már többen el is kérték a receptjét, miután másnaposan kóstolták. Azért is teszem fel most ide, hogy egyszerűbb legyen megosztani. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...