Nanuk szelet - gluténmentes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
30g tojássárgája97 kcal
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g víz0 kcal
-
155 kcal
-
25 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
25g dió164 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
A tetejére
-
13g margarin90 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összesen
1898
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
120g tojássárgája386 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
80g víz0 kcal
-
619 kcal
-
101 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
100g dió654 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
800g tej448 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
205 kcal
-
101 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
100g dió654 kcal
A tetejére
-
50g margarin359 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
7581
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
4.7g tojássárgája15 kcal
-
9.4g tojásfehérje5 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
24 kcal
-
1.2g burgonyakeményítő4 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
3.9g dió26 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
31.3g tej18 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.3g gluténmentes gríz8 kcal
-
1.2g burgonyakeményítő4 kcal
-
9.8g vaj70 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
3.9g dió26 kcal
A tetejére
-
2g margarin14 kcal
-
3.9g étcsokoládé21 kcal
Összesen
297
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 114 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 462 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1674.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 461 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 528 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.2 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 102.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 645 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 627 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
1898
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 116.9 g
Zsír
-
Összesen 456.1 g
-
Telített zsírsav 184 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 120 g
-
Koleszterin 1848 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6697.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1845 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 504 mg
-
Foszfor 2060 mg
-
Nátrium 2113 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 768.9 g
-
Cukor 504 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 411 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2581 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 1118 mg
-
Retinol - A vitamin: 2507 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 856 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1362 micro
Összesen
7581
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojássárgája
-
6 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
10 ek víz
-
18 dkg gluténmentes lisztkeverék
-
0.5 csomag sütőpor
-
10 dkg dió
-
1 csipet só
A krémhez
-
8 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 evőkanál gluténmentes gríz
-
250 g vaj
-
10 dkg dió
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Szétválasztjuk a tojásokat. Felverjük a 6 tojásfehérjét habbá, hidegre állítjuk.
- Előmelegítjük a sütőt.
- A porcukrot a tojások sárgájával jó habosra kikeverjük.
- Hozzáadjuk a vizet, a lisztet, pici sót, a sütőport és a diót, minden hozzávaló után jól elkeverjük.
- A legvégén hozzáadjuk a felvert tojáshabot, óvatosan összekeverjük.
- A tepsi aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, mehet is a sütőbe.
- A sütőt nem nyitjuk ki, csak mikor az idő lejárt, tűpróbát végzünk, ha nem ragad rá, kivesszük, és hagyjuk a tepsiben kihűlni.
- A krémhez a tejből, a vaniliás cukorból, a daralisztből, a maizenából sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni, gyakran megkeverjük, nehogy csomós legyen.
- Közben a puha vajat a cukorral jól kikeverjük.
- Mikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a vajaskrémet, jól összekeverjük, majd a legvégén hozzákeverjük a diót is.
- A csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
- Közben a tésztát kiborítjuk egy sütőpapírral bélelt tálcára, rákenjük a teljesen kihűlt krémet.
- Mikor a csoki megolvadt, ráöntjük a krém tetejére, szépen elsimítjuk, majd hidegre tesszük.
- Dermedés után szeleteljük, és tálaljuk.
- Ajánlatos tálalásig hidegen tartani, mert a vajas krém hamar megolvad, és a csoki lecsúszik róla.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 26688
- Feltöltés dátuma: 2010. november 06.
Ajánló
Elkészíthetjük nem GM lisztből is, akkor a tésztához használjunk 4 db tojást, 20 dkg lisztet, a keményítőt elhagyjuk, a krémhez 4 ek grízt teszünk, a maizenát elhagyjuk. A többi eljárás ugyanaz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
A kedvenc sütim volt még a lisztérzékenységem előtt. Egyszer nekiálltam GM lisztből, picit módosítva az anyukám eredeti receptjén, és ez lett a végeredmény. Tökéletes süti, ízre azonos az eredetivel. Igazi ínyencség egy lisztérzékenynek.