r
Nosalty Logó

Nanuk szelet - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Nanuk szelet - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1898 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1898 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    456.1 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6697.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    2113 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.9 g
  • Cukor
    504 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    411 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2581 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    1118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2507 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1362 micro
Összesen 7581 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. Felverjük a 6 tojásfehérjét habbá, hidegre állítjuk.
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. A porcukrot a tojások sárgájával jó habosra kikeverjük.
  4. Hozzáadjuk a vizet, a lisztet, pici sót, a sütőport és a diót, minden hozzávaló után jól elkeverjük.
  5. A legvégén hozzáadjuk a felvert tojáshabot, óvatosan összekeverjük.
  6. A tepsi aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, mehet is a sütőbe.
  7. A sütőt nem nyitjuk ki, csak mikor az idő lejárt, tűpróbát végzünk, ha nem ragad rá, kivesszük, és hagyjuk a tepsiben kihűlni.
  8. A krémhez a tejből, a vaniliás cukorból, a daralisztből, a maizenából sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni, gyakran megkeverjük, nehogy csomós legyen.
  9. Közben a puha vajat a cukorral jól kikeverjük.
  10. Mikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a vajaskrémet, jól összekeverjük, majd a legvégén hozzákeverjük a diót is.
  11. A csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  12. Közben a tésztát kiborítjuk egy sütőpapírral bélelt tálcára, rákenjük a teljesen kihűlt krémet.
  13. Mikor a csoki megolvadt, ráöntjük a krém tetejére, szépen elsimítjuk, majd hidegre tesszük.
  14. Dermedés után szeleteljük, és tálaljuk.
  15. Ajánlatos tálalásig hidegen tartani, mert a vajas krém hamar megolvad, és a csoki lecsúszik róla.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 26592
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 06.

Ajánló

Elkészíthetjük nem GM lisztből is, akkor a tésztához használjunk 4 db tojást, 20 dkg lisztet, a keményítőt elhagyjuk, a krémhez 4 ek grízt teszünk, a maizenát elhagyjuk. A többi eljárás ugyanaz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc sütim volt még a lisztérzékenységem előtt. Egyszer nekiálltam GM lisztből, picit módosítva az anyukám eredeti receptjén, és ez lett a végeredmény. Tökéletes süti, ízre azonos az eredetivel. Igazi ínyencség egy lisztérzékenynek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...