r
Nosalty Logó

Nanuk szelet Erzsitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Nanuk szelet Erzsitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Összesen 1192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Összesen 9526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    529.4 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    1557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8406.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2196 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    3438 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1088 g
  • Cukor
    714 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2445 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2400 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 9526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük és kanalanként adjuk hozzá a vizet. A lisztet beleszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a diót.
  2. A tojások fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük, és lazán hozzákeverjük a diós masszához. Gáztepsi nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát és készre sütjük (tűpróba).
  3. 180 fokon kb. 20-percig sütjük. Mikor megsült a tészta, a sütőpapírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. A lisztet csomómentesre keverjük a tej felével, lassan hozzáöntjük a többi tejhez és sűrű péppé főzzük, majd lehűtjük.
  2. A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a lisztes pépet és a diót.
  3. A kész krémet rákenjük a diós tésztára és betesszük a hűtőbe dermedni.

Tetejére

  1. Amikor a sütemény lehűlt, a csokit az étolajjal felolvasztjuk és rákenjük a krém tetejére. Visszatesszük a hűtőbe, hogy a csoki is jól megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 31009
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Ajánló

A diós sütik kedvelőinek igazi csemege, szeretettel ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy nagyon kedves szlovák ismerősömtől kaptam, nagyon finom lett és én el is neveztem szlovák diósnak, nálunk ez a süti ezen a néven szerepel.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...