Nagyon sajtos gluténmentes pizza
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
275 °C
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
A feltéthez
-
12 kcal
-
0 kcal
-
40g selyemsonka42 kcal
-
65g sajt229 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
734
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
205g schar mix705 kcal
-
13g olívaolaj115 kcal
-
125g víz0 kcal
-
12g friss élesztő13 kcal
A feltéthez
-
24 kcal
-
0 kcal
-
80g selyemsonka83 kcal
-
130g sajt458 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1469
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
30.5g schar mix105 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
18.6g víz0 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
A feltéthez
-
14.9g passzírozott paradicsom4 kcal
-
0 kcal
-
11.9g selyemsonka12 kcal
-
19.3g sajt68 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
Összesen
219
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1738.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 999 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 141.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
734
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3477.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 865 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 1997 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 283.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 297 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
1469
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2065 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 g friss élesztő
A feltéthez
-
pizza fűszerkeverék ízlés szerint (ha boltban veszünk, figyelmesen olvassuk el az összetevők listáját és az allergén tájékoztatót!)
-
oregánó ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük, benne a pizzaformával a rácson, ami alulról a második állásban van (kb. középen) (gáz: 8-as fokozat; 275°C).
- A lisztet elmorzsoljuk az olívaolajjal egy nagy, műanyag tálban.
- A langyos vízben elkeverjük a friss élesztőt, kicsit várunk, majd beleöntjük a liszt-olaj keverékbe.
- Jól összedolgozzuk az összetevőket. Kicsit ragadni fog a kezünkhöz, de egy idő után, amikor már a nagyja összeállt a tésztának, és az nem ragad, egy kanállal könnyedén le lehet kaparni a kezünkről, és hozzátapasztani a nagyjához.
- Két nagy, steril szemeteszsákot (ne illatosított legyen! :)) veszünk elő. Az egyiket leterítjük a munkafelületre, ráborítjuk a tésztát, majd erre jöhet a másik szemeteszsák. A kezünkkel körbe-körbe haladva egyre vékonyabb és vékonyabb pizzatésztát kapunk. Nem fog szétszakadni, bátran lehet nyújtani. Egy nagyon szép, nagyon vékony, elég nagy korongot kell kapnunk.
- A felső szemeteszsákot eltávolítjuk a tésztáról, és egy meleg helyre tesszük 10 percre, hogy keljen egy kicsit (pl. a gáztűzhely teteje megteszi).
- 10 perc után kivesszük a pizzaformát a sütőből, ráspriccelünk egy kis olívaolajat, majd erre ráborítjuk a tésztát, és eltávolítjuk a második szemeteszsákot is. 80 g sajtot felszeletelünk úgy, hogy csíkokat kapjunk (vagy akár kis kockákat), és a tészta szélétől kb. 4-5 cm-re bent lerakosgatjuk őket körbe. Ezután ráhajtogatjuk a pizza szélét a sajt szeletekre/kockákra.
- Ezután így, ahogy van, berakjuk a sütőbe 3 percre, majd kivesszük, és megkezdjük a feltét rárakását.
- A 100 g paradicsomszósz irányadó jellegű: valaki többel, valaki kevesebbel szereti. Ezt szépen elegyengetjük egy kanál hátoldalával. Erre szórjuk a fűszerkeveréket: megint csak ízlés kérdése, mennyit.
- A sonkát én össze szoktam vagdosni/tépdesni, majd úgy helyezzük rá a szószra, hogy az viszonylag sok helyen kilátsszon. Mivel így egy réteg sonka kevés lenne, egymásra kell rakni három-négy ilyen kisebb "cafatot".
- Erre reszeljük a maradék 50 g sajtot nagy lyukú reszelőn, majd meghintjük még egy kis oregánóval.
- Mielőtt betolnánk a sütőbe, lespricceljük egy kis olívaolajjal a tésztát és a feltétet is.
- 13-15 percig sütjük. Látni fogjuk, mikor készült el.
- Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 275 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8105
- Feltöltés dátuma: 2013. június 11.
Ajánló
Házi kolbásszal is nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Elég sokat próbálkoztam már különféle keverékekkel, receptekkel, de valahogy sosem volt az igazi. Most azt hiszem, megtaláltam, amit kerestem, kb. átlátszóra lehet nyújtani, nem szakad, de mindemellett nagyon finom. 1600 kalória, így 2 főre írtam. Úgy gondolkoztam, hogy nem mindenki tudja ezt megenni egyszerre. Mint én.:)