r
Nosalty Logó

Nagyon sajtos gluténmentes pizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Nagyon sajtos gluténmentes pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
275 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1469 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 734 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3477.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    1997 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1469 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2065 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, benne a pizzaformával a rácson, ami alulról a második állásban van (kb. középen) (gáz: 8-as fokozat; 275°C).
  2. A lisztet elmorzsoljuk az olívaolajjal egy nagy, műanyag tálban.
  3. A langyos vízben elkeverjük a friss élesztőt, kicsit várunk, majd beleöntjük a liszt-olaj keverékbe.
  4. Jól összedolgozzuk az összetevőket. Kicsit ragadni fog a kezünkhöz, de egy idő után, amikor már a nagyja összeállt a tésztának, és az nem ragad, egy kanállal könnyedén le lehet kaparni a kezünkről, és hozzátapasztani a nagyjához.
  5. Két nagy, steril szemeteszsákot (ne illatosított legyen! :)) veszünk elő. Az egyiket leterítjük a munkafelületre, ráborítjuk a tésztát, majd erre jöhet a másik szemeteszsák. A kezünkkel körbe-körbe haladva egyre vékonyabb és vékonyabb pizzatésztát kapunk. Nem fog szétszakadni, bátran lehet nyújtani. Egy nagyon szép, nagyon vékony, elég nagy korongot kell kapnunk.
  6. A felső szemeteszsákot eltávolítjuk a tésztáról, és egy meleg helyre tesszük 10 percre, hogy keljen egy kicsit (pl. a gáztűzhely teteje megteszi).
  7. 10 perc után kivesszük a pizzaformát a sütőből, ráspriccelünk egy kis olívaolajat, majd erre ráborítjuk a tésztát, és eltávolítjuk a második szemeteszsákot is. 80 g sajtot felszeletelünk úgy, hogy csíkokat kapjunk (vagy akár kis kockákat), és a tészta szélétől kb. 4-5 cm-re bent lerakosgatjuk őket körbe. Ezután ráhajtogatjuk a pizza szélét a sajt szeletekre/kockákra.
  8. Ezután így, ahogy van, berakjuk a sütőbe 3 percre, majd kivesszük, és megkezdjük a feltét rárakását.
  9. A 100 g paradicsomszósz irányadó jellegű: valaki többel, valaki kevesebbel szereti. Ezt szépen elegyengetjük egy kanál hátoldalával. Erre szórjuk a fűszerkeveréket: megint csak ízlés kérdése, mennyit.
  10. A sonkát én össze szoktam vagdosni/tépdesni, majd úgy helyezzük rá a szószra, hogy az viszonylag sok helyen kilátsszon. Mivel így egy réteg sonka kevés lenne, egymásra kell rakni három-négy ilyen kisebb "cafatot".
  11. Erre reszeljük a maradék 50 g sajtot nagy lyukú reszelőn, majd meghintjük még egy kis oregánóval.
  12. Mielőtt betolnánk a sütőbe, lespricceljük egy kis olívaolajjal a tésztát és a feltétet is.
  13. 13-15 percig sütjük. Látni fogjuk, mikor készült el.
  14. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 275 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8105
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 11.

Ajánló

Házi kolbásszal is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég sokat próbálkoztam már különféle keverékekkel, receptekkel, de valahogy sosem volt az igazi. Most azt hiszem, megtaláltam, amit kerestem, kb. átlátszóra lehet nyújtani, nem szakad, de mindemellett nagyon finom. 1600 kalória, így 2 főre írtam. Úgy gondolkoztam, hogy nem mindenki tudja ezt megenni egyszerre. Mint én.:)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...