r
Nosalty Logó

Nagyon sajtos cukkinis quesadilla

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Nagyon sajtos cukkinis quesadilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 403 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8109.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1083 mg
  • Foszfor
    2445 mg
  • Nátrium
    2432 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    965.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2376 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    4426 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8420 micro
Összesen 3220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    287 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, a cukkinit vékonyan felkarikázzuk.
  2. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a cukkinit beletesszük, sózzuk, borsozzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt átsütjük-grillezzük.
  3. Közben az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát. Pár percig kevergetjük, majd mehet hozzá a paradicsom és a kaliforniai paprika és a chili.
  4. Kb. 15 percig főzzük közepes lángon, majd hozzáadjuk a konzerv babot. Sózzuk, borsozzuk, és még 10 percig főzzük.
  5. A tortillalapokat egy másik serpenyőbe tesszük, jól megszórjuk sajttal, teszünk rá a babos-paradicsomos feltétből, és a grillezett cukkiniből is. Félbehajtjuk, és előbb az egyik oldalát sütjük 5-6 percig, majd a másikat. Akkor jó, ha a sajt elolvadt, és a tortilla szép aranybarna lett.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4310
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 02.

Ajánló

Én korianderes tejföllel, avokádóval és grillezett kukoricával kínáltam, de maradékként csak magában ettem, úgy is nagyon finom volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Quesadilla hús nélkül, nyárbúcsúztató formában!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...