r
Nosalty Logó

Nagyon rózsaszín zabkása rózsavízzel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VintageUnikornis
Nagyon rózsaszín zabkása rózsavízzel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

311
Kalória
12.3g
Fehérje
48.9g
Szénhidrátok
7.5g
Zsír
238.7g
Víz
-
Koleszterin
6g
Rost
6.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 311 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    477.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 620 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. Egy bögrében mérjük ki a zabot, így könnyen meghatározhatjuk, mennyi lesz a kétszeres folyadék mennyiség. Ennek nagyobb része legyen tej, melyhez egy pár csepp citromlevet adunk, és félretesszük.
  2. Egy kisebb lábasban átmelegítjük a zabot egy csipet sóval, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk az édesítőt vagy cukrot, és gyakori kevergetés mellett hagyjuk egy kicsit duzzadni.
  3. Mikor már a víz nagy részét felszívta, hozzáadjuk a tejet, egy késhegynyi vaníliát (tökéletesen működik vanília aromával vagy vaníliás cukorral is) és az étkezési keményítőt. Rendszeres kevergetést igényel, különben hamar leég!
  4. Amint a folyadék teljes egészében elfőtt, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a görög joghurtot, valamint a rózsavizet.
  5. Melegen és hidegen is tálalhatjuk; hűtőszekrényben egy pár óra alatt kocsonyás állagúra dermed.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Egy zabkása esetében a hozzávalók megadott mennyisége csupán irányadó, inkább az arányokat hivatott behatárolni. Célszerűbb egy bögrében kimérni a kívánt zab mennyiséget, ennek körülbelül a kétszeresét veszi fel. Jelen esetben ízletesebb végeredményt kapunk, ha a tej dominál a vízzel szemben. Eperrel, málnával, ribizlivel, cseresznyével friss, aszalt vagy fagyasztott formában is kiváló.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!