r
Nosalty Logó

Nagyon diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nagyon diós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 298 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3826.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    1051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 3724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és jó levegősre keverjük. Közben összekeverjük a száraz hozzávalókat (keményítő, liszt, dió, sütőpor, kakaópor).
  2. A tojásfehérjés keverékhez hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  3. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a sütőpapír magasabb legyen, mint a tortaforma pereme. Beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 5-ös fokozaton 35-40 percig sütjük (nekem gázsütőm van).
  4. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A pudingot felfőzzük a tejjel, majd kihűtjük. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a darált diót, egy kis rummal vagy rumaromával ízesítjük.
  5. A teljesen kihűlt piskótát két helyen elvágjuk, úgy, hogy 3 lapot kapjunk.
  6. A lapokat megtöltjük a krémmel, de ügyeljünk rá, hogy az oldalára és a tetejére is jusson belőle.
  7. A torta oldalát darált dióval megszórjuk, tetejét fél diókkal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 79135
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányom olyan tortát akart sütni, amiben dió van, így találtuk ki ezt a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...