r
Nosalty Logó

Nagyon csokis körtés süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nagyon csokis körtés süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    417 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 2317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olajozzunk és lisztezzünk ki egy kb. 20 cm átmérőjű sütőformát.
  2. Olvasszuk fel a vajat egy kis lábosban, és kanalazzuk hozzá a mézet, majd hagyjuk egy kicsit karamellizálódni. Mossuk meg a körtéket (hámozzuk meg), és vágjuk fel. A kesudiót pörköljük meg egy zsiradék nélküli serpenyőben.
  3. Üssük a két tojást egy tálba, és keverjük habosra a cukorral egy elektromos habverő segítségével (4-5 perc).
  4. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport egy tálban.
  5. Öntsük fokozatosan a cukros tojáshoz a száraz hozzávalókat, illetve a vajat a mézzel, majd keverjük el az egészet. Adjuk hozzá a pirított kesudió 3/4-ét is, és ezzel is keverjük el.
  6. Öntsük a masszát a tortaformába, tegyük rá a körtéket szép sorban, majd szórjuk rá a maradék kesudiót. Süssük az előremelegített sütőben 10-15 percig.
  7. Miután kivettük a sütőből, várjunk egy kicsit, hogy hűljön, majd tetszés szerint szórjuk meg porcukorral, vagy reszeljünk rá csokoládét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3852
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Ajánló

Egy lightosabb ebéd vagy vacsora után tökéletes desszert. Csokiimádóknak kötelező!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy barátnőmtől, aki az Egyesült Királyságban nyaralt 2 hétig, kaptam egy szakácskönyvet, ami telis tele van finomabbnál finomabb sütireceptekkel. Mivel a körtefánkon rengeteg gyümölcs érett, mindenképpen valami körtés süteményt szerettem volna készíteni, és így akadtam rá erre a receptre a könyvben. Kicsit átvariáltam a saját ízlésem szerint, és így született meg ez a nagyon csokis, elképesztően finom süti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...