r
Nosalty Logó

Nagyon csokis-karamellás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Nagyon csokis-karamellás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A karamell réteghez

A csokiréteghez

Összesen 829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A karamell réteghez

A csokiréteghez

Összesen 8292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A karamell réteghez

A csokiréteghez

Összesen 408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    433.7 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14987.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2745 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1154 mg
  • Foszfor
    3752 mg
  • Nátrium
    7010 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1043.3 g
  • Cukor
    766 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2641 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 8292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamell réteghez

A csokiréteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Beleszitáljuk a lisztet a kakaót és a sót, majd jól kikeverjük. Nagyon sűrű masszát fogunk kapni.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  3. 15 percig sütjük, majd kivesszük - akkor is ha még kicsit nyersnek tűnik. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön.

A karamell réteghez

  1. Közben elkészítjük a karamellt. A porcukrot egy lábosba tesszük, és óvatosan kevergetve, kis lángon karamellizáljuk. Hozzáöntjük a felmelegített sűrített tejet, és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kávét.
  2. Belekeverjük a vajat, és 1-2 percig főzzük. Mehet bele a mogyoró. Elzárjuk a gázt, és hűlni hagyjuk kicsit.
  3. Ráöntjük a tésztára, és visszatesszük a sütőbe. 15-20 percig sütjük. A széle csicsit bugyogni fog, de akkor jó, ha a közepe kicsit elkezd szilárdulni, és olyan, mintha vékony hártya képződne rajta.
  4. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd ha már langyos, hűtőbe tesszük 1 órára.

A csokiréteghez

  1. A csokit és a vajat gőz felett összeolvasztjuk.
  2. Kivesszük a hűtőből a sütit, és a ráöntjük a csokit. Rászórjuk a sót, és visszatesszük a hűtőbe egy éjszakára.
  3. Forró késsel vágjuk fel fogyasztás előtt, és ha megettük belőle a fejenkét két kis szeletet, amit maximum bírunk belőle, tegyük vissza a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8942
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 28.

Ajánló

Sűrített tejből használhatunk dobozos vagy tubusos verziót is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valószínűleg az egyik legkalóriadúsabb süti, amit valaha csinálta, de egyszer-egyszer belefér. Bolti csoki helyett tökéletes!

Hozzávalók

A tésztához

A karamell réteghez

A csokiréteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...