Nagyon csokis dobostorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
67g tojásfehérje35 kcal
-
33g tojássárgája107 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
23 kcal
Krém
-
67g habtejszín195 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
76 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Karamelltető
Összesen
1246
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
200g tojássárgája644 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
137 kcal
Krém
-
400g habtejszín1168 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g cukrozatlan kakaópor456 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
300g étcsokoládé1638 kcal
Karamelltető
Összesen
7470
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
17.4g tojásfehérje9 kcal
-
8.7g tojássárgája28 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
Krém
-
17.4g habtejszín51 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
8.7g cukrozatlan kakaópor20 kcal
-
6.5g margarin47 kcal
-
13.1g étcsokoládé71 kcal
Karamelltető
Összesen
325
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 72.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1346.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 132.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 511 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 399 micro
Összesen
1246
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 159.2 g
Zsír
-
Összesen 436.9 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 163 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 2638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8077.7 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 1087 mg
-
Vas 67 mg
-
Magnézium 1842 mg
-
Foszfor 3716 mg
-
Nátrium 1033 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 875.7 g
-
Cukor 613 mg
-
Élelmi rost 120 mg
VÍZ
-
Összesen 792.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 528 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 1772 mg
-
Retinol - A vitamin: 3067 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 1470 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2396 micro
Összesen
7470
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
10 db tojásfehérje
-
10 db tojássárgája
-
10 ek cukor
-
6 ek finomliszt
-
6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Krém
-
4 dl habtejszín
-
20 dkg cukor
-
20 dkg cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg margarin
-
300 g étcsokoládé
Karamelltető
Elkészítés
Tészta
- A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből.
- A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön.
- 2 db 16 cm-es bélelt kapcsos formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni. Kicsi, de szép, magas tésztát fogunk kapni.
- Miután a tészta teljesen kihűlt, 2 - 2 lapra vágjuk őket.
Krém
- A tejszínt a cukorral összeforraljuk, a lángról levéve belekeverjük a kakaóport. Időnként megkevergetve hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a margarint, simára keverjük vele.
- A csokoládét apróra tördelve gőz felett megolvasztjuk és apránként hozzákanalazzuk a tejszínes keveréket. Ezután hűtőben hagyjuk megdermedni kb. egy órán át. Ha ezután nagyon hígnak találjuk a krémet, adjunk még hozzá nyugodtan több olvasztott csokoládét és kakaóport, mert sajnos nem minden tejszín nyújtja ugyanazt az állagot.
- Rétegezzünk négy piskótát a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortánkat.
Karamelltető
- A karamell tetőhöz az ötödik tortalapunkat fogjuk felhasználni. A karamellhez összeforraljuk a porcukrot a vízzel, a margarinnal és az ecettel, majd közepes lángon, kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk.
- A piskótalapot sütőpapírral bélelt, tepsi fölé helyezett rácsra tesszük, majd a karamellt a közepére csurgatjuk és gyors mozdulatokkal, spatulával elegyengetjük rajta.
- Forró vizes vagy vajazott késsel gyors mozdulatokkal felcikkezzük a karamelles körlapunkat, széthúzzuk őket és hagyjuk pár pillanat alatt megszilárdulni.
- A cikkekkel, a maradék csokikrémmel és reszelt étcsokoládéval feldíszítjük a tortánkat, fogyasztás előtt legalább két órán át hűtjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 1178
- Feltöltés dátuma: 2021. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept