r
Nosalty Logó

Nagyon csokis dobostorta

Picipiros
Nagyon csokis dobostorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1246
Kalória
26.5g
Fehérje
146g
Szénhidrát
72.8g
Zsír
132.1g
Víz
439.7g
Koleszterin
19.9g
Élelmi rost
102.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamelltető

Összesen 1246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamelltető

Összesen 7470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamelltető

Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 1246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    436.9 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    2638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8077.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    1842 mg
  • Foszfor
    3716 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    875.7 g
  • Cukor
    613 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

Víz

  • Összesen
    792.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    528 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    1772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3067 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1470 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2396 micro
Összesen 7470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből.
  2. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön.
  3. 2 db 16 cm-es bélelt kapcsos formába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni. Kicsi, de szép, magas tésztát fogunk kapni.
  4. Miután a tészta teljesen kihűlt, 2 - 2 lapra vágjuk őket.

Krém

  1. A tejszínt a cukorral összeforraljuk, a lángról levéve belekeverjük a kakaóport. Időnként megkevergetve hagyjuk langyosra hűlni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a margarint, simára keverjük vele.
  2. A csokoládét apróra tördelve gőz felett megolvasztjuk és apránként hozzákanalazzuk a tejszínes keveréket. Ezután hűtőben hagyjuk megdermedni kb. egy órán át. Ha ezután nagyon hígnak találjuk a krémet, adjunk még hozzá nyugodtan több olvasztott csokoládét és kakaóport, mert sajnos nem minden tejszín nyújtja ugyanazt az állagot.
  3. Rétegezzünk négy piskótát a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortánkat.

Karamelltető

  1. A karamell tetőhöz az ötödik tortalapunkat fogjuk felhasználni. A karamellhez összeforraljuk a porcukrot a vízzel, a margarinnal és az ecettel, majd közepes lángon, kevergetve aranyszínűre karamellizáljuk.
  2. A piskótalapot sütőpapírral bélelt, tepsi fölé helyezett rácsra tesszük, majd a karamellt a közepére csurgatjuk és gyors mozdulatokkal, spatulával elegyengetjük rajta.
  3. Forró vizes vagy vajazott késsel gyors mozdulatokkal felcikkezzük a karamelles körlapunkat, széthúzzuk őket és hagyjuk pár pillanat alatt megszilárdulni.
  4. A cikkekkel, a maradék csokikrémmel és reszelt étcsokoládéval feldíszítjük a tortánkat, fogyasztás előtt legalább két órán át hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...