Nagymama melegszendvicskréme
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Susieliom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
451
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
2703
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1523.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 1075 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 603 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
451
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.4 g
Zsír
-
Összesen 174.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 843 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9141.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1151 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1160 mg
-
Nátrium 6453 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 335.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 368 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 623 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 1177 micro
Összesen
2703
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 837.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 591 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 331 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat megfőzzük.
- A párizsit feldaraboljuk, és krumplinyomóval vagy villával apró darabokra törjük.
- A tojásokat megpucoljuk, és hozzáadjuk a párizsihoz. A krumplinyomóval ezeket is összenyomkodjuk.
- Hozzáadjuk a ketchupot, mustárt, majonézt és a vegetát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet is. Az egészet jól összekeverjük, hogy krémes legyen.
- Kiflit, baguette-et vagy kenyeret vágunk, tepsire tesszük, és megkenjük őket a krémmel. A sajtot lereszeljük, és vagy beletesszük a krémbe, vagy a tetejét szórjuk meg vele.
- Körülbelül 10 perc sütés után kész is!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 38548
- Feltöltés dátuma: 2015. május 28.
Ajánló
Ha valaki szeretné, hogy jobban összeálljon a krém, akkor vajat vagy margarint olvasztva azt is tehet bele. Reszelt sajtot tehetünk a krémbe is, de a kiflik tetejét is meg lehet szórni velük. A krémbe tehetünk még apróra vágott hagymát, paprikát is ízlés szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Susieliom
5 recept
Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam, aki mindig ilyen melegszendvicset készített, amikor vendégek jöttek hozzájuk. Mi segítettünk neki megkenni a kenyereket, de csak a kiflicsücsköket ehettük meg, hogy maradjon a vendégeknek, mert különben megettük volna az egészet. Azóta én is sokszor csinálom ezt a melegszendvicset, ha vendégek jönnek hozzám, mindig óriási siker.