r
Nosalty Logó

Nagymama melegszendvicskréme

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Susieliom
Nagymama melegszendvicskréme
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2703 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 451 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    174.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9141.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    6453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 2703 kcal
  • 16% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    331 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük.
  2. A párizsit feldaraboljuk, és krumplinyomóval vagy villával apró darabokra törjük.
  3. A tojásokat megpucoljuk, és hozzáadjuk a párizsihoz. A krumplinyomóval ezeket is összenyomkodjuk.
  4. Hozzáadjuk a ketchupot, mustárt, majonézt és a vegetát, sót, borsot és az apróra vágott petrezselymet is. Az egészet jól összekeverjük, hogy krémes legyen.
  5. Kiflit, baguette-et vagy kenyeret vágunk, tepsire tesszük, és megkenjük őket a krémmel. A sajtot lereszeljük, és vagy beletesszük a krémbe, vagy a tetejét szórjuk meg vele.
  6. Körülbelül 10 perc sütés után kész is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 38496
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 28.

Ajánló

Ha valaki szeretné, hogy jobban összeálljon a krém, akkor vajat vagy margarint olvasztva azt is tehet bele. Reszelt sajtot tehetünk a krémbe is, de a kiflik tetejét is meg lehet szórni velük. A krémbe tehetünk még apróra vágott hagymát, paprikát is ízlés szerint. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymama melegszendvicskréme
Susieliom 5 recept

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam, aki mindig ilyen melegszendvicset készített, amikor vendégek jöttek hozzájuk. Mi segítettünk neki megkenni a kenyereket, de csak a kiflicsücsköket ehettük meg, hogy maradjon a vendégeknek, mert különben megettük volna az egészet. Azóta én is sokszor csinálom ezt a melegszendvicset, ha vendégek jönnek hozzám, mindig óriási siker. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...