Naan - élesztőmentes változat
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
A naanhoz
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g vaj17 kcal
A feltéthez
-
3g olívaolaj24 kcal
-
19g salottahagyma12 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
15g joghurt9 kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
A naanhoz
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
150g tej84 kcal
-
14g vaj100 kcal
A feltéthez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
90g joghurt55 kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
A naanhoz
-
41.8g finomliszt152 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
3.3g olívaolaj30 kcal
-
20.9g tej12 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
A feltéthez
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
15.6g salottahagyma10 kcal
-
1.4g barna cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
12.5g joghurt8 kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 60.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1980.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 375 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 915 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 198.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A naanhoz
- A lisztet egy nagyobb, lehetőleg fémtálban a sóval és a sütőporral keverjük össze, cseppentsük rá az olívaolajat, és folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Pár perc alatt így gyúrjuk be a tésztát. A gombócot a tálban takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni legalább 20 percet, de ha lehet akár egy órát.
- Közben készítsük el a karamellizált hagymát a naan tetejére. Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, erre halmozzuk rá a hosszanti csíkokba vágott hagymát. Szórjuk meg sóval, cukorral, csilipehellyel, és lassú lángon pároljuk, pirítsuk, karamellizáljuk.
- Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokon, de csak a grillezőt használjuk (nálam ilyen, de lehet, hogy nálad lehet a grillezőt külön kapcsolni, akkor csak az kell).
- A pihentetés után a tésztát tépkedjük és görgessük 6 kisebb bogyóba. Egyenként nyújtsuk ki ezeket ovális vagy bármilyen tetszőleges formára. Nem kell papírvékonyra nyújtani.
- Egy teljesen üres tálcára tegyük rá a kinyújtott tésztákat, nekem 2 fért el egy időben. Így süssük 2-3 percig az egyik, majd fordítás után a másik oldalukat. Kipróbáltam serpenyőben is, ez sem rossz megoldás, de a sütős verzió sokkal jobb lesz, gyönyörűen felpufisodik!
- A kész kenyereket tálaljuk karamellizált, csilis hagymával és egy kanálka joghurttal, de sűrű, szaftos húsok, hús- és zöldségcurry, szószos sajtok vagy valamilyen hummusz mellé egy kis raita és basmati rizs kíséretében is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 250
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 76
- Össznézettség: 34783
- Feltöltés dátuma: 2020. március 19.
Ajánló
Ha nincs otthon élesztőd, akkor készíts lapos kenyeret. Nem olyan látványos, mint a bagett, de ízben vetekszik vele!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Indiai éttermekből ismerhetjük a vajas, a fokhagymás és töltött naant is. Ezek közül a fokhagymás a legkelendőbb. Ennek is két formája ismeretes, az egyiknél a tésztájába gyúrják bele a sült, szinte krémszerűen kinyomható fokhagymát, a másiknál pedig a naan felső, nem tapasztós oldalába nyomják bele nyújtófával a frissen reszelt fokhagymát, úgy sütik készre. Ilyenkor érdemes egy kis korianderrel, fekete szezámmal megszórni és vajjal megkenni a naant. Ugye, hogy megkívántátok ti is egyből! Nálunk a fokhagyma sajnos nem játékos a konyhai csapatban, mert többen érzékenyek rá. Így mogyoróhagymát karamellizáltam a naanhoz, ezt tettem egy kis joghurt és chilipehely kíséretében a tetejére.