r
Nosalty Logó

Naan - élesztőmentes változat

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Naan - élesztőmentes változat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A naanhoz

A feltéthez

Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A naanhoz

A feltéthez

Összesen 1795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A naanhoz

A feltéthez

Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1795 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A naanhoz

A feltéthez

Elkészítés

A naanhoz

  1. A lisztet egy nagyobb, lehetőleg fémtálban a sóval és a sütőporral keverjük össze, cseppentsük rá az olívaolajat, és folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Pár perc alatt így gyúrjuk be a tésztát. A gombócot a tálban takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni legalább 20 percet, de ha lehet akár egy órát.
  2. Közben készítsük el a karamellizált hagymát a naan tetejére. Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, erre halmozzuk rá a hosszanti csíkokba vágott hagymát. Szórjuk meg sóval, cukorral, csilipehellyel, és lassú lángon pároljuk, pirítsuk, karamellizáljuk.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokon, de csak a grillezőt használjuk (nálam ilyen, de lehet, hogy nálad lehet a grillezőt külön kapcsolni, akkor csak az kell).
  4. A pihentetés után a tésztát tépkedjük és görgessük 6 kisebb bogyóba. Egyenként nyújtsuk ki ezeket ovális vagy bármilyen tetszőleges formára. Nem kell papírvékonyra nyújtani.
  5. Egy teljesen üres tálcára tegyük rá a kinyújtott tésztákat, nekem 2 fért el egy időben. Így süssük 2-3 percig az egyik, majd fordítás után a másik oldalukat. Kipróbáltam serpenyőben is, ez sem rossz megoldás, de a sütős verzió sokkal jobb lesz, gyönyörűen felpufisodik!
  6. A kész kenyereket tálaljuk karamellizált, csilis hagymával és egy kanálka joghurttal, de sűrű, szaftos húsok, hús- és zöldségcurry, szószos sajtok vagy valamilyen hummusz mellé egy kis raita és basmati rizs kíséretében is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 124
  • Össznézettség: 34421
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 19.

Ajánló

Ha nincs otthon élesztőd, akkor készíts lapos kenyeret. Nem olyan látványos, mint a bagett, de ízben vetekszik vele!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai éttermekből ismerhetjük a vajas, a fokhagymás és töltött naant is. Ezek közül a fokhagymás a legkelendőbb. Ennek is két formája ismeretes, az egyiknél a tésztájába gyúrják bele a sült, szinte krémszerűen kinyomható fokhagymát, a másiknál pedig a naan felső, nem tapasztós oldalába nyomják bele nyújtófával a frissen reszelt fokhagymát, úgy sütik készre. Ilyenkor érdemes egy kis korianderrel, fekete szezámmal megszórni és vajjal megkenni a naant. Ugye, hogy megkívántátok ti is egyből! Nálunk a fokhagyma sajnos nem játékos a konyhai csapatban, mert többen érzékenyek rá. Így mogyoróhagymát karamellizáltam a naanhoz, ezt tettem egy kis joghurt és chilipehely kíséretében a tetejére.

Hozzávalók

A naanhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...