Muszaka Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Muszaka alap
-
200g padlizsán48 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
83g paradicsom15 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
47 kcal
-
83g darált marhahús118 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9g tojás12 kcal
Besamel mártás
-
17g juhsajt63 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
596
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Muszaka alap
-
1200g padlizsán285 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Besamel mártás
-
100g juhsajt378 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
600g tej336 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3579
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Muszaka alap
-
26.9g padlizsán6 kcal
-
22.4g burgonya13 kcal
-
11.2g paradicsom2 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
11.2g darált marhahús16 kcal
-
3.1g sűrített paradicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.2g tojás2 kcal
Besamel mártás
-
2.2g juhsajt8 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
13.4g tej8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
79
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.9 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 889.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 467.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 8856 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
596
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209.4 g
Zsír
-
Összesen 152.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1005 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5336.2 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 1157 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 607 mg
-
Foszfor 2383 mg
-
Nátrium 887 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 340.6 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 2806.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 287 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 614 micro
-
Kolin: 1190 mg
-
Retinol - A vitamin: 494 micro
-
α-karotin 561 micro
-
β-karotin 3774 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 53135 micro
-
Lut-zea 1793 micro
Összesen
3579
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1190 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
Muszaka alap
-
1 kg burgonya
-
0.5 kg paradicsom
-
2 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
140 g sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
0.5 kávéskanál fahéj
-
1 db tojás
Besamel mártás
-
2 db tojássárgája
-
40 g vaj
-
4 evőkanál finomliszt
-
6 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
Muszaka alap
- A padlizsánokat megmossuk, szárukat leválasztjuk, és hámozatlanul kb. fél centi vastagon felkarikázzuk. Alaposan besózzuk, és kb. 1 órán át állni hagyjuk, hogy kesernyés levét kiengedje.
- A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd hámozás után karikára vágjuk.
- A paradicsomot szintén karikára vágjuk. A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk.
- Elkészítjük a húsos ragut: a 3 ek olajban a hagymákat megfonnyasztjuk, rádobjuk a darált húst, és kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket: cukrot, fahéjat, bazsalikomot, oregánót, sót és borsot.
- Fedő nélkül még 10-15 percig élénk tűzön addig pirítjuk, ameddig a leve teljesen elfő. Amikor kihűlt, összedolgozzuk egy darab tojással.
- Időközben elkészítjük a besamelt. A padlizsán szeleteket alaposan lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk, majd kevés olajban, több részletben kisütjük.
- Végül összeállítjuk az ételt: a sütőt 200 fokra előmelegítjük, 1 ek olajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit. Az aljára tesszük a karikára vágott burgonya felét, picit sózzuk, majd beterítjük a padlizsán felével. Rásimítjuk a húsragut, elkenjük rajta a besamel felét, aztán a maradék padlizsán következik. Ezután újra burgonya, majd a felkarikázott paradicsom jön. A megmaradt besamel mártással zárjuk a rétegezést.
- A forró sütőben kb. 50 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percig hűlni hagyjuk, majd kockára vágva tálaljuk.
Besamel mártás
- A vajban sárgára pirítjuk a lisztet, és simára keverjük a forró tejjel. Mérsékelt tűzön, sűrűsödésig főzzük, majd langyosra hűtjük. Ízlés szerint a fűszereket is hozzáadjuk: sót, borsot, szerecsendiót, majd a 2 tojássárgáját, és végül a reszelt sajtot.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12022
- Feltöltés dátuma: 2015. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A görögöknél is ünnepi étel, kicsit időigényes és nem túl olcsó, de padlizsán idénykor mindig elkészítem, mert isteni finom rakott étel!