Muszaka light
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Darált hús elkészítése
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
83g darált pulykahús96 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
83g paradicsom15 kcal
-
10g vörösbor9 kcal
Zöldségek előkészítése
Besamel helyett, összeállítás
Összesen
332
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Darált hús elkészítése
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
60g vörösbor51 kcal
Zöldségek előkészítése
-
800g padlizsán190 kcal
-
600g cukkini97 kcal
-
50g zabpehelyliszt202 kcal
Besamel helyett, összeállítás
Összesen
1996
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Darált hús elkészítése
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
16.1g darált pulykahús19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
16.1g paradicsom3 kcal
-
1.9g vörösbor2 kcal
Zöldségek előkészítése
-
25.8g padlizsán6 kcal
-
19.3g cukkini3 kcal
-
1.6g zabpehelyliszt7 kcal
Besamel helyett, összeállítás
Összesen
65
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 430.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2144 micro
-
Lut-zea 2264 micro
Összesen
332
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 184.7 g
Zsír
-
Összesen 75.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 860 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6933.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1402 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 557 mg
-
Foszfor 2620 mg
-
Nátrium 2123 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.2 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2583.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 799 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 544 micro
-
Kolin: 808 mg
-
Retinol - A vitamin: 524 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 3066 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 13586 micro
Összesen
1996
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 414 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
Darált hús elkészítése
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
500 g darált pulykahús
-
só ízlés szerint
-
4 db babérlevél
-
5 közepes db paradicsom
Zöldségek előkészítése
-
2 db padlizsán
-
3 közepes db cukkini
-
50 g zabpehelyliszt
Besamel helyett, összeállítás
Elkészítés
Darált hús elkészítése
- Az apróra vágott vöröshagymához adjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymákat, és egy lábosban az olívaolajra dobjuk. Nem kell pirítani a hagymákat, rögtön tehetjük hozzá egy kavarás után a darált húst.
- Megsózzuk, hozzátesszük a szegfűborst és a babérleveleket, majd a kockákra vágott paradicsomokat, a vörösbort.
- A húst készre főzzük (elfőzzük a levet).
Zöldségek előkészítése
- A padlizsánokat és a cukkinikat vékony szeletekre vágjuk (győződjünk meg, hogy nem keserűek a zöldségek).
- A cukkinikat olívaolajjal bekent, sütőpapíros tepsibe fektetjük, és a sütőbe rakjuk, amíg a nedvességét elveszítik. Vigyázzunk, hogy meg ne égjenek. Lehet serpenyőben is csinálni.
- A szeletelt padlizsánokat megforgatjuk zabpehelylisztben.
Besamel helyett, összeállítás
- A tepsiben elkezdjük a rétegezést. Egy pici olívaolajjal kikent tepsibe először a padlizsánokat fektetjük le, majd jöhet egy adag elkészített darált húst, majd a cukkinik és a feta sajt. Újra padlizsán, hús, cukkini, feta sajt. A padlizsánrétegeket meg lehet egy nagyon-nagyon picit sózni (én nem sóztam, mert a feta sajt kellőképpen sós, mindenki szája íze szerint tegyen).
- Az utolsó mozzanat, hogy a joghurtot egy kicsi sóval, a tojásokkal összekeverjük, és leöntjük az egész egyveleget.
- Az első fél órában alufóliával letakart tepsiben sütjük a muszakát, majd a második fél órában már anélkül. Az utolsó 10 percben, amikor a szaft már nem rotyog az egész tetején, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és innentől kezdve, ha van grillfokozat a sütőben, azzal sütjük tovább. Ha egy nagyon picit állt, könnyebb szeletelni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9934
- Feltöltés dátuma: 2014. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A vendégeink, akiket vacsorára vártunk, mind a ketten diétáznak. Így a krumplit és a besamelt ki kellett hagynom a receptből, de így is szuperül sikerült, nagyon finom lett a végeredmény.