r
Nosalty Logó

Muszaka ahogy Angie készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Muszaka ahogy Angie készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsánhoz

A besamelhez

Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsánhoz

A besamelhez

Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A padlizsánhoz

A besamelhez

Összesen 94 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1508 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4268.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1207.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    278 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A besamelhez

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A krumplit karikára vágjuk és megfőzzük, a padlizsánt karikára vágjuk, sózzuk kicsit, állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, majd lisztbe forgatjuk és olajban kisütjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon pirítjuk, rádobjuk a darált húst, sózzuk,borsozzuk. Öntsünk rá kevés vizet és dinszteljük, amikor megpuhult, hozzákeverjük a ketchupot.
  3. Elkészítjük a besamelt: olajon picit megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, állandóan keverjük, míg besűrűsödik, majd amikor langyosra hűlt hozzákeverjük egyenként a tojásokat robotgéppel.
  4. Egy tepsit kiolajozunk, belesorakoztatjuk a krumplit, erre jön a padlizsán fele, majd a hús, a maradék padlizsán és a besamel.
  5. 200 fokon kb 30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11204
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Nagyon szeretjük a muszakát, több változata van, ez a kedvencünk.

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...