r
Nosalty Logó

Muszaka 3. - padlizsános

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
klaukara
Muszaka 3. - padlizsános
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2829 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4011 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 707 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    228.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2306.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    444 micro
  • β-karotin
    2576 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    16045 micro
  • Lut-zea
    1607 micro
Összesen 2829 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    553 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk,ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és fél órára sós, citromos vízbe tesszük.
  2. A vajban megpirítjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a felkarikázott paprikát, majd hozzáadjuk a darált húst, és kb. 15 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paradicsomot, felöntjük 3 pohár vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, szegfűborssal, és további kb. 10 percig főzzük.
  4. A padlizsánokat amennyire tudjuk, kinyomkodjuk és napraforgóolajban barnára sütjük, majd leitatjuk róluk az olajat. Sütés közben sózzuk a padlizsánszeleteket!
  5. Egy tűzálló tálban egy sorban letesszük a padlizsánok felét, ráöntjük a húsos szót, majd a tetejükre a padlizsánok másik részét. A padlizsánok tetejére tesszük a karikára vágott paradicsomokat, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 42199
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

Kínáljunk hozzá natúr joghurtot vagy uborkás joghurtot, mivel elég fűszeres. A padlizsánokat sütőben, kis olajjal is megsüthetjük, így egészségesebb. Kb. 25 perc alatt 180 fokon légkeveréses sütőben elég elősütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...