r
Nosalty Logó

Mustáros szűz baconbe tekert ceruzababbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mercedes
Mustáros szűz baconbe tekert ceruzababbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1581 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 395 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3945.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    795.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1419 micro
Összesen 1581 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, lehártyázzuk, majd egy papírtörlőn leszárítjuk. Kb. 8 db érmére vágjuk, tenyerünkkel egy kicsit meglapítjuk, megborsozzuk, olajjal és a mustárral megkenjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A krumplit meghámozzuk, majd karikára vágva forrásban lévő sós vízben megfőzzük.
  3. A ceruzababot előpároljuk, nem szabad puhára főzni, majd kb. 6 db-ot összefogunk, és a baconszelettel körbetekerjük, tepsibe tesszük, egy pici olívaolajat teszünk alá, előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép barna ropogós nem lesz a szalonna.
  4. A vajon megfuttatjuk a rozmaringot, majd a krumplit átpirítjuk benne.
  5. A szűzérmékhez a vajat és az olajat egy serpenyében felhevítjük, megsózzuk, majd mindkét oldalukat 2-2 percig erős lángon sütjük, majd kisebb lángon további 3-5 percig.
  6. A krumplit tányérra helyezzük, rátesszük a szüzet, majd köré a baconos ceruzababot, pecsenyelével meglocsoljuk. Így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19201
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros szűz baconbe tekert ceruzababbal
Mercedes 302 recept

Kaptam Sógornőm kertjéből friss ceruzababot (köszi Andi), amit mi így baconbe tekerve nagyon szeretünk. A szűz a párom kedvenc húsféléje, ezért gondoltam azt készítek hozzá. Vagyis a körethez készítettem a húst, hát ilyen is van.:) A rozmaringos burgonya pedig csak egy kis plusz mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...