Mustáros paradicsomsaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
77
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
600g paradicsom108 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
309
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
88g paradicsom16 kcal
-
5.9g mustár4 kcal
-
2.3g napraforgó olaj21 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
0.7g ecet0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
46
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 610.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 152.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 679 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
77
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2442.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 2024 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 611.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 606 micro
-
β-karotin 2715 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 785 micro
Összesen
309
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2264 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg paradicsom
-
4 ek mustár
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 kk só
-
1 teáskanál cukor
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A paradicsomot felkarikázzuk, vagy cikkekre vágjuk.
- A mustárba belekeverjük az olajat, a zúzott fokhagymát, a sót, a cukrot, a borsot. Aki még savanykásabban szereti, tehet bele 1 ek gyenge ecetet.
- Ezt az elegyet a paradicsomokra öntjük, keverünk rajta egyet, és tulajdonképpen már tálalhatjuk is, de ha fél órára behűtjük, még finomabb lesz.
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12242
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.
Ajánló
Sült húsokhoz nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Ha kis változatosságot szeretnénk a hagyományos paradicsomsaláták mellett...