r
Nosalty Logó

Mustáros májfasírt rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Mustáros májfasírt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fasírthoz

A rizshez

Összesen 432 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fasírthoz

A rizshez

Összesen 1726 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A fasírthoz

A rizshez

Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    287 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 432 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3909.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32738 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    131 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1501 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32735 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1726 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A rizshez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A májat ledaráljuk, a hagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk majd a májhoz adjuk majd a tojást, sót, borsot, zsemlemorzsát, mustárt jól elkeverve fasírtokat formálunk.
  2. A fasírtokat olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, köré öntjük a vizet és 200 fokon kb. 30 percet sütjük, majd megfordítjuk őket és még 15-20 percet sütjük.

A rizshez

  1. A rizst az ételizesitővel a vizben megfőzzük.
  2. Egy kisebb tepsit vagy jénait kiolajozunk belerakjuk a rizst rárakjuk a fasírtokat.
  3. A tejfölt a joghurttal, mustárral, sóval elkeverjük, majd rákanalazzuk a májfasírtra 200 fokon kb. 20 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1434
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy ebéd, mi szeretjük a májat, igyekszem mindig valami új ételt készíteni.

Hozzávalók

A fasírthoz

A rizshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...