r
Nosalty Logó

Mustáros krumpli

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Mustáros krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1110 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat héjukban megfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A fokhagymát össszetörjük, a mustárhoz adjuk, az olajjal, sóval és borssal jól összekeverjük.
  3. A kihűlt krumplikat meghámozzuk, lapjában kettévágjuk, a félkrumplikalját síkra igazítjuk. A vágottfelületet- amelyre majd a mustáros keverék kerül - kés hegyével berácsozzuk (kis árkokat húzunk rács formában, irányonként 2-3-at, hogy a mustáros keverék intenzívebben érintkezzen a krumplival).
  4. A mustáros keverék egyik felével bekenjük vastagon akrumplik felét (6 darab fél krumplit), olajozott tepsibe fektetjük, egy-egy féldiót teszünk a közepére.
  5. Amustáros keverék második feléhezhozzákeverjük a kendermagot és a krumplik másik felét (6 darab fél krumplit ) ezzel kenjük meg, és ezeket is a tepsibe helyezzük.
  6. Forró sütőben pirosra sütjük.
  7. Tálaláskor a tepsiben maradt olajat a krumplikra öntjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 353
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 42949
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 08.

Ajánló

Tea mellé könnyű vacsorának is megteszi, de borozgatáshoz sem utolsó! Hidegen is isteni! Másféle magokat is használhatunk, ami csak fellelhető a konyhában éppen (szezám-, len- vagy napraforgómag). Jópofa, tarka-barka tál mustáros krumplit kínálhatunk.

Receptkategóriák

Mustáros krumpli
Harmathy Ildikó 313 recept

A minapában a 'Steak burgonya mustárral' fergeteges receptje juttatta eszembe, milyen régen nem ettünk már mustáros krumplit. Az Újévi lencsefőzelék maradékából levest készítettem (vízzel hígítva, leveskocka és nokedli bele, tejföllel tálalva), majd combot sütöttem egyben, ezúttal paradicsom nélkül. Mustáros krumpli hozzá és volt még a hagymalekvárból. Desszert: fahéjas-diós-ribizlidzsem-krémes torta. Kellemes vasárnapi ebéd az év első vasárnapján, hogy legalább ilyen legyen a többi is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...