Mustáros krumpli
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 103.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 73.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1420.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 691 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 412.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplikat héjukban megfőzzük, majd kihűtjük.
- A fokhagymát össszetörjük, a mustárhoz adjuk, az olajjal, sóval és borssal jól összekeverjük.
- A kihűlt krumplikat meghámozzuk, lapjában kettévágjuk, a félkrumplikalját síkra igazítjuk. A vágottfelületet- amelyre majd a mustáros keverék kerül - kés hegyével berácsozzuk (kis árkokat húzunk rács formában, irányonként 2-3-at, hogy a mustáros keverék intenzívebben érintkezzen a krumplival).
- A mustáros keverék egyik felével bekenjük vastagon akrumplik felét (6 darab fél krumplit), olajozott tepsibe fektetjük, egy-egy féldiót teszünk a közepére.
- Amustáros keverék második feléhezhozzákeverjük a kendermagot és a krumplik másik felét (6 darab fél krumplit ) ezzel kenjük meg, és ezeket is a tepsibe helyezzük.
- Forró sütőben pirosra sütjük.
- Tálaláskor a tepsiben maradt olajat a krumplikra öntjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 353
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 42961
- Feltöltés dátuma: 2009. január 08.
Ajánló
Tea mellé könnyű vacsorának is megteszi, de borozgatáshoz sem utolsó! Hidegen is isteni! Másféle magokat is használhatunk, ami csak fellelhető a konyhában éppen (szezám-, len- vagy napraforgómag). Jópofa, tarka-barka tál mustáros krumplit kínálhatunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A minapában a 'Steak burgonya mustárral' fergeteges receptje juttatta eszembe, milyen régen nem ettünk már mustáros krumplit. Az Újévi lencsefőzelék maradékából levest készítettem (vízzel hígítva, leveskocka és nokedli bele, tejföllel tálalva), majd combot sütöttem egyben, ezúttal paradicsom nélkül. Mustáros krumpli hozzá és volt még a hagymalekvárból. Desszert: fahéjas-diós-ribizlidzsem-krémes torta. Kellemes vasárnapi ebéd az év első vasárnapján, hogy legalább ilyen legyen a többi is!