r
Nosalty Logó

Mustáros-fűszeres pácolt tarja

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Mustáros-fűszeres pácolt tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
grill
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1345 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 338 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 1345 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat megtisztítjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. A páchoz egy tálkába öntjük az olívaolajat, a mustárokat, majd sorban a fűszereket és reszelt fokhagymát. Alaposan elkeverjük, majd egy ecset segítségével vastagon bekenjük vele a tarják mindkét oldalát.
  3. Egy zárható dobozba tesszük a szeleteket, lezárjuk, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  4. Egy grillserpenyőbe kevés olajat hevítünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük, és 150 fokon, oldalanként 20-20 percig sütjük.
  5. Friss salátával, kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 689
  • Tegnapi nézettség: 71
  • 7 napos nézettség: 620
  • Össznézettség: 220583
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár grillen, akár otthon a konyhában készítjük, ezzel a mustáros-fűszeres páccal készült tarjával nem lőhetünk mellé.   

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...