Mustáros-fűszeres pácolt tarja
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
grill
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
338
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1345
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
86.9g sertéstarja162 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.4g olívaolaj65 kcal
-
1.7g mustár1 kcal
-
1.7g mustár1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.5g oregánó1 kcal
-
0.7g fűszerpaprika2 kcal
-
0 kcal
Összesen
233
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 91.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
338
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89 g
Zsír
-
Összesen 105.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1977.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 997 mg
-
Nátrium 531 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 366.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1087 micro
-
β-crypt 253 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 838 micro
Összesen
1345
kcal
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 189 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl olívaolaj
-
1 ek mustár
-
1 ek mustár
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek oregánó
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 ek őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- A húsokat megtisztítjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
- A páchoz egy tálkába öntjük az olívaolajat, a mustárokat, majd sorban a fűszereket és reszelt fokhagymát. Alaposan elkeverjük, majd egy ecset segítségével vastagon bekenjük vele a tarják mindkét oldalát.
- Egy zárható dobozba tesszük a szeleteket, lezárjuk, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
- Egy grillserpenyőbe kevés olajat hevítünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük, és 150 fokon, oldalanként 20-20 percig sütjük.
- Friss salátával, kenyérrel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 689
- Tegnapi nézettség: 71
- 7 napos nézettség: 620
- Össznézettség: 220583
- Feltöltés dátuma: 2018. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1498 recept
Akár grillen, akár otthon a konyhában készítjük, ezzel a mustáros-fűszeres páccal készült tarjával nem lőhetünk mellé.