r
Nosalty Logó

Mustáros csirkemell almás zellerpürével

A kis gasztronauta
Mustáros csirkemell almás zellerpürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sült csirkemellhez

Az almás zellerpüréhez

1008
Kalória
62.3g
Fehérje
33.9g
Szénhidrát
69.8g
Zsír
476.3g
Víz
240.1g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
15.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sült csirkemellhez

Az almás zellerpüréhez

Összesen 1008 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sült csirkemellhez

Az almás zellerpüréhez

Összesen 2016 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sült csirkemellhez

Az almás zellerpüréhez

Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    476.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1008 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3022.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    952.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2016 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A sült csirkemellhez

  1. A csirkemellet megtisztítjuk és felszeleteljük.
  2. A szárazra törölt csirkemell mindkét oldalát megkenjük mustárral és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Olívaolajjal megöntözzük, és pár órára (vagy akár egy egész éjszakára) hűtőben pihentetjük.
  3. A hús szeletetek mindkét oldalát sózzuk és kevés olívaolajon készre sütjük.

Az almás zellerpüréhez

  1. A zellert és a burgonyát meghámozzuk, és közel azonos méretű kockákra vágjuk. Sós vízben 10 perc alatt félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén meghámozott és felkockázott almát. További 10 perc alatt készre főzzük.
  2. Miután a zöldségek megpuhultak, leszűrjük, és kicsit lehűtjük. Hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd botmixerrel simára pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

A zellerpüré nagyon finom alternatíva burgonyapüré helyett. Bármilyen sült vagy rántott étel kiváló kísérője.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...