r
Nosalty Logó

Mungóbabtorta epres rebarbaraszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Mungóbabtorta epres rebarbaraszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tortához

a szószhoz

Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tortához

a szószhoz

Összesen 3688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a tortához

a szószhoz

Összesen 221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    144 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3192.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    731 mg
  • Foszfor
    1525 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.4 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1702 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 3688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

a tortához

a szószhoz

Elkészítés

a tortához

  1. A babot átválogatjuk, megmossuk, beáztatjuk legalább egy pár órára, de lehet egész éjszakára is.
  2. Az áztatóvizet leöntjük, friss hideg vízzel felrakjuk a babot főni. Amikor puha, leszűrjük, hagyjuk hűlni.
  3. Az összes hozzávalót turmixba rakjuk, és simára daráljuk.
  4. Sütőpapírral bélelt (az oldalán is legyen papír), kapcsos tortaformába öntjük a masszát.
  5. Előmelegített sütőben (kb. 60 perc) megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, és csak akkor vesszük ki a formából.

a szószhoz

  1. A vizet forraljuk fel a cukorral, hogy feloldódjon.
  2. A rebarbara két végét levágjuk, megmossuk, apró darabokra vágjuk. A gyömbérrel együtt a sziruphoz adjuk, és puhára főzzük.
  3. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, apróra vágjuk, a szószhoz adjuk. Pár percig tovább főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2893
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 22.

Receptkategóriák

Egy ázsiai anyuka készítette ezt a süteményt a gyerekeknek, én pedig kíváncsi lettem, hogy milyen lehet? Amikor megkóstoltam, engem a sajttortára emlékeztetett. Nem értettem, miért érdemes ennyit vacakolni vele, mikor a sajttortát sokkal egyszerűbb elkészíteni? Amióta a lánykám nem ehet tejterméket meg glutént, azóta már értem, miért állunk neki ilyesminek, mert még mindig jobb sokat vacakolni, mint nem enni ilyen finomságokat.

Hozzávalók

a tortához

a szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...