Mungóbabfőzelék
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
szilviakiss73
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
320
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1279
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 268.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
320
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.5 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2033 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 506 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1073.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1573 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1279
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mungóbabot előző este lemossuk és beáztatjuk.
- Másnap a mungóbabot bőséges mennyiségű vízben felforraljuk, majd leszűrjük.
- 1 liter tiszta vízben feltesszük a mungóbabot főzni a félbevágott vöröshagymával és a babérlevelekkel.
- Kb. 20-25 percig főzzük a mungóbabot.
- Közben elkészítjük a rántást: 3 evőkanál olívaolajat felmelegítünk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát. Néhány percig pirítjuk (vigyázzunk, hogy meg ne égjen).
- Hozzáadjuk a rántáshoz a rizslisztet és néhány percig együtt pirítjuk.
- A fokhagymás rántást egy kevés főzőlével elkeverjük, majd a babhoz öntjük és alaposan elkeverjük, hogy ne maradjon csomós.
- Néhány percig kevergetve felforraljuk.
- Hozzáadjuk a kurkumát és a curryport. Jól elkeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 725
- Feltöltés dátuma: 2024. május 22.
Ajánló
Sült kolbásszal nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
szilviakiss73
1 recept
A mungóbab rendkívül egészséges és különösen tápláló, fiatalító hatású babféle számtalan jótékony hatással bír és a hagyományos babbal ellentétben jóval gyorsabban elkészíthető, illetve könnyen emészthető.