Multivitaminos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához:
-
14g tojás17 kcal
-
2g víz0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A gyümölcsös réteghez:
-
29g mandarin11 kcal
-
25g gyümölcslé12 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
-
2g cukor6 kcal
A tejszínes réteghez:
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
6 kcal
A desszertöntetes réteghez:
-
21g gyümölcslé10 kcal
-
29 kcal
Összesen
265
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához:
-
165g tojás208 kcal
-
24g víz0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A gyümölcsös réteghez:
-
350g mandarin137 kcal
-
300g gyümölcslé138 kcal
-
36g tortazselé122 kcal
-
20g cukor77 kcal
A tejszínes réteghez:
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A desszertöntetes réteghez:
-
250g gyümölcslé115 kcal
-
343 kcal
Összesen
3197
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
A piskótához:
-
8.8g tojás11 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A gyümölcsös réteghez:
-
18.7g mandarin7 kcal
-
16g gyümölcslé7 kcal
-
1.9g tortazselé7 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
A tejszínes réteghez:
-
21.4g habtejszín62 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
A desszertöntetes réteghez:
-
13.4g gyümölcslé6 kcal
-
4.8g vaníliás pudingpor18 kcal
Összesen
169
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 92.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
265
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 140 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 984 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2116.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 841 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 453.4 g
-
Cukor 272 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1113.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1436 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 541 mg
-
Retinol - A vitamin: 1328 micro
-
α-karotin 262 micro
-
β-karotin 641 micro
-
β-crypt 1067 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1194 micro
Összesen
3197
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
3 db tojás
-
3 ek víz
-
100 g cukor
-
100 g finomliszt
-
0.5 tk sütőpor
A gyümölcsös réteghez:
-
2 ek cukor
A tejszínes réteghez:
-
400 g habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
2 csomag vaníliás cukor
A desszertöntetes réteghez:
-
250 ml gyümölcslé
Elkészítés
A piskótához:
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm-es átmérőjű, kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
- A piskótához a tojásokat a cukorral és 3 ek forró vízzel habosra verünk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tortát kivesszük, tányérra tesszük, egy tortakarimát csatolunk köréje.
- A gyümölcsös réteghez: A befőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, a multivitaminlével 500 ml-re felpótoljuk. A befőtt levét a kétféle tortazselével és a cukorral felfőzzük. A mandarint hozzákeverjük, a tortalapra simítjuk, hagyjuk hűlni.
- A tejszínes réteghez: A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a gyümölcsös rétegre simítjuk.
- A desszertöntetes réteghez: Az expressz desszertöntetet a multivitaminnal elkavarjuk, majd a tejszínes rétegre simítjuk.
- A süteményt legalább 6 órára a hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1124
- Feltöltés dátuma: 2016. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A desszert öntetes réteghez én expressz desszertöntetet használtam. A desszertöntetes réteghez keverhetünk kb. 100-150 g joghurtot is, úgy könnyebben simíthatjuk a tejszínes rétegre. A kész süteményt tetszés szerint szórjuk meg csokoládéreszelékkel, és locsoljuk meg kevés felolvasztott csokoládéval. Mandarinbefőtt helyett elkészíthetjük barackbefőttel is, de abban az esetben vágjuk a barackot apróra, mielőtt a tortaszelés masszához kavarnánk.