r
Nosalty Logó

Multivitaminos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Multivitaminos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához:

A gyümölcsös réteghez:

A tejszínes réteghez:

A desszertöntetes réteghez:

Összesen 265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához:

A gyümölcsös réteghez:

A tejszínes réteghez:

A desszertöntetes réteghez:

Összesen 3197 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához:

A gyümölcsös réteghez:

A tejszínes réteghez:

A desszertöntetes réteghez:

Összesen 169 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2116.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.4 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    1067 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1194 micro
Összesen 3197 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A gyümölcsös réteghez:

A tejszínes réteghez:

A desszertöntetes réteghez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm-es átmérőjű, kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A piskótához a tojásokat a cukorral és 3 ek forró vízzel habosra verünk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tortát kivesszük, tányérra tesszük, egy tortakarimát csatolunk köréje.
  3. A gyümölcsös réteghez: A befőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, a multivitaminlével 500 ml-re felpótoljuk. A befőtt levét a kétféle tortazselével és a cukorral felfőzzük. A mandarint hozzákeverjük, a tortalapra simítjuk, hagyjuk hűlni.
  4. A tejszínes réteghez: A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a gyümölcsös rétegre simítjuk.
  5. A desszertöntetes réteghez: Az expressz desszertöntetet a multivitaminnal elkavarjuk, majd a tejszínes rétegre simítjuk.
  6. A süteményt legalább 6 órára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1123
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A desszert öntetes réteghez én expressz desszertöntetet használtam. A desszertöntetes réteghez keverhetünk kb. 100-150 g joghurtot is, úgy könnyebben simíthatjuk a tejszínes rétegre.  A kész süteményt tetszés szerint szórjuk meg csokoládéreszelékkel, és locsoljuk meg kevés felolvasztott csokoládéval. Mandarinbefőtt helyett elkészíthetjük barackbefőttel is, de abban az esetben vágjuk a barackot apróra, mielőtt a tortaszelés masszához kavarnánk.

Hozzávalók

A piskótához:

A gyümölcsös réteghez:

A tejszínes réteghez:

A desszertöntetes réteghez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...