r
Nosalty Logó

Multivitaminos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Multivitaminos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához:

A gyümölcsös réteghez:

A tejszínes réteghez:

A desszertöntetes réteghez:

Összesen 265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához:

A gyümölcsös réteghez:

A tejszínes réteghez:

A desszertöntetes réteghez:

Összesen 3197 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához:

A gyümölcsös réteghez:

A tejszínes réteghez:

A desszertöntetes réteghez:

Összesen 169 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2116.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.4 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    641 micro
  • β-crypt
    1067 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1194 micro
Összesen 3197 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A gyümölcsös réteghez:

A tejszínes réteghez:

A desszertöntetes réteghez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm-es átmérőjű, kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A piskótához a tojásokat a cukorral és 3 ek forró vízzel habosra verünk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tortát kivesszük, tányérra tesszük, egy tortakarimát csatolunk köréje.
  3. A gyümölcsös réteghez: A befőttet leszűrjük, a levét felfogjuk, a multivitaminlével 500 ml-re felpótoljuk. A befőtt levét a kétféle tortazselével és a cukorral felfőzzük. A mandarint hozzákeverjük, a tortalapra simítjuk, hagyjuk hűlni.
  4. A tejszínes réteghez: A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a gyümölcsös rétegre simítjuk.
  5. A desszertöntetes réteghez: Az expressz desszertöntetet a multivitaminnal elkavarjuk, majd a tejszínes rétegre simítjuk.
  6. A süteményt legalább 6 órára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1124
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A desszert öntetes réteghez én expressz desszertöntetet használtam. A desszertöntetes réteghez keverhetünk kb. 100-150 g joghurtot is, úgy könnyebben simíthatjuk a tejszínes rétegre.  A kész süteményt tetszés szerint szórjuk meg csokoládéreszelékkel, és locsoljuk meg kevés felolvasztott csokoládéval. Mandarinbefőtt helyett elkészíthetjük barackbefőttel is, de abban az esetben vágjuk a barackot apróra, mielőtt a tortaszelés masszához kavarnánk.

Hozzávalók

A piskótához:

A gyümölcsös réteghez:

A tejszínes réteghez:

A desszertöntetes réteghez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...