Muffin mákkal és dióval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához (24 db muffin-hoz)
-
67g finomliszt243 kcal
-
28g porcukor110 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
0g só0 kcal
-
19 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g dió55 kcal
-
8g mák44 kcal
-
4g mazsola11 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
30g napraforgó olaj265 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
17g tej9 kcal
A csokimázhoz (12 db muffin-hoz)
Összesen
951
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához (24 db muffin-hoz)
-
400g finomliszt1456 kcal
-
170g porcukor658 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g dió327 kcal
-
50g mák263 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
180g napraforgó olaj1591 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g tej56 kcal
A csokimázhoz (12 db muffin-hoz)
Összesen
5694
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához (24 db muffin-hoz)
-
23.7g finomliszt86 kcal
-
10.1g porcukor39 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g vaníliás cukor7 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g dió19 kcal
-
3g mák16 kcal
-
1.3g mazsola4 kcal
-
17.8g joghurt11 kcal
-
10.7g napraforgó olaj94 kcal
-
9.8g tojás12 kcal
-
5.9g tej3 kcal
A csokimázhoz (12 db muffin-hoz)
Összesen
336
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 951.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.8 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
951
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 271 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 108 g
-
Koleszterin 601 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5707.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 1554 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1835 mg
-
Nátrium 1680 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 743 g
-
Cukor 416 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 456.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 382 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 542 mg
-
Retinol - A vitamin: 380 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 807 micro
Összesen
5694
kcal
- 6% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
A tésztához (24 db muffin-hoz)
-
40 dkg finomliszt
-
170 g porcukor
-
1 csipet só
-
3 csomag vaníliás cukor
-
2 tk szódabikarbóna
-
1 tk sütőpor
-
1 tk fahéj
-
1 marék mazsola
-
300 ml joghurt
-
180 ml napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
1 dl tej
A csokimázhoz (12 db muffin-hoz)
-
1 dkg vaj
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához (24 db muffin-hoz)
- Először a mazsolát dobjuk bele némi langyos - esetleg rumos - tejbe, puhulni.
- A száraz hozzávalókat mind egy tálba burogatjuk.
- A tojást felverjük, kimérjük az olajat, hozzáöntjük a joghurtot, aztán a tojást is, és ha jól kidolgoztuk, mehet a száraz összetevőkhöz.
- Aránylag simára keverjük (FAKANÁLLAL! nem kell agyonkeverni, meglepő módon így lesz könnyebb, levegősebb a tészta).
- A muffinformákat kibéleljük papírkosárkákkal, kb. 2/3-ig megtöltjük tésztával. A tetejére pottyanthatunk egy fél dióbelet is, bár nem fog látszani, mert a süti idővel bekebelezi, de finoman megpörkölődik, és ropogós marad.
- Előmelegített, légkeverésessütőben úgy 15 percig (de leginkább tűpróbáig) sütjük.
- Hideg csokimáz:
- A kakaót kikeverjük a porcukorral (utóbbi minél finomabb, annál kevésbé lesz roszogós a máz).
- Egy bögrébe vizet öntünk, jól felforraljuk a mikróban.
- Azon gyönyözősen rákanalazzuk a kakaóra a vizet, és gyorsan kikeverjük.
- Mielőbb kenjük a sütire, mert gyorsan megszárad!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 113
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8756
- Feltöltés dátuma: 2012. május 16.
Ajánló
Tettem volna még bele citromhéjat, csak nem volt itthon. Attól csak jobb lehet! Barack vagy meggylekvárral a legtutibb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Hát az úgy volt, hogy hazajöttem az edzőteremből, és mi más jutott volna legelébb az eszembe?? Hát naná, hogy az, hogy sütni kéne valamit... Na meg a Zuramnak is megígértem, hogy sütivel várom haza, és mikor azt válaszolta, hogy "Naa, ne ígérj olyat, amit aztán nem tartasz be!", na akkor még elszántabb lettem. A többi meg jött magától... Hm, itt egy marék mák...meg dió is van...maradék mazsola, némmá! ... Aztán ez lett belőle. :)