Mozzarellával töltött rozmaringos perec
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rekalein
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
83g finomliszt303 kcal
-
4 kcal
-
33g víz0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
2g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0 kcal
-
33g mozzarella100 kcal
-
33 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
556
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
200g víz0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
12g só0 kcal
-
84g vaj602 kcal
-
6g rozmaring8 kcal
-
0 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3338
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
44g finomliszt160 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
-
17.6g víz0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
0 kcal
-
17.6g mozzarella53 kcal
-
4.4g parmezán sajt17 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
Összesen
294
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1721.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 1053 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
556
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123 g
Zsír
-
Összesen 135.2 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 553 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10328.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 1757 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1799 mg
-
Nátrium 6316 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 446.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 1090 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 280 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
3338
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 908.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 555 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
-
500 g finomliszt
-
25 g friss élesztő
-
2 dl víz
-
1 teáskanál cukor
-
2 teáskanál só
-
6 ek vaj
-
5 ek szódabikarbóna
-
200 g mozzarella
-
50 g parmezán sajt
-
1 db tojás
Elkészítés
- Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 100 ml langyos vízben. Egy öblös tálba öntjük a lisztet, sót, felaprított rozmaringot, vajat, habos élesztőt, és ha kell, hozzáadunk még 100 ml vizet, majd összegyúrjuk. A tésztát konyharuhával lefedjük, kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, 8 vagy 16 részre osztjuk, attól függően, hogy mekkora pereceket szeretnénk. Kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk belőlük, majd sodrófával kinyújtjuk.
- A sajtokat összekeverjük, a kisodort tészta egyik hosszanti oldalára halmozunk belőle, majd visszasodorjuk rúd formába, és pereceket formázunk.
- Egy lábosban vizet forralunk, feloldjuk benne a szódabikarbónát, és a lobogó vízben 1-1,5 percig főzzük a pereceket.
- A kifőzött pereceket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tojást 1 ek vízzel elkeverjük, megkenjük vele a pereceket, ízlés szerint megszórhatjuk őket sóval, rozmaringgal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 655
- Feltöltés dátuma: 2016. július 23.
Ajánló
Pogácsa helyett tökéletes vendégváró, ha a már töltött, nyers rudakat nem formázzuk perecnek, hanem falatokra felszeleteljük, majd így főzzük és sütjük ki őket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rekalein
27 recept
Férjem Bécsben, én Berlinben szoktam rá a Laugenbretzelre, vagyis a bajor perecre. Sajnos Firenzében, ahol jelenleg élünk, nem jön szembe az utcán, ezért itthon készül - hol az alábbi felturbózott változatban, hol csak hagyományosan, a rozmaring és a sajt nélkül.