r
Nosalty Logó

Mozzarellás csőben sült karfiol

Sárika konyhája-Bíró Sára
Mozzarellás csőben sült karfiol
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

387
Kalória
17g
Fehérje
15.6g
Szénhidrát
29.4g
Zsír
204.7g
Víz
90.5g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    204.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3471.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    614.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    107 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe teszünk egy csipetnyi citrompótlót.
  2. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojást feltörjük, egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát ( egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához) és adunk hozzá ízlés szerint sót és jól elkeverjük.
  3. A sütőformát kiolajozzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával. Leszűrjük a karfiolt. A főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tegyünk a tejfölös masszába. Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe( vagy jénaiba),majd nyakon öntjük a masszával.
  4. A tetejére helyezzük a mini mozzarellákat, a paradicsomot és betesszük a 180 fokos sütőbe és kb. 25-30 percig sütjük ( alsó-felső sütés, a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton sült). Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...