r
Nosalty Logó

Mozzarellás csőben sült karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Mozzarellás csőben sült karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3471.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    107 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe teszünk egy csipetnyi citrompótlót.
  2. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojást feltörjük, egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát ( egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához) és adunk hozzá ízlés szerint sót és jól elkeverjük.
  3. A sütőformát kiolajozzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával. Leszűrjük a karfiolt. A főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tegyünk a tejfölös masszába. Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe( vagy jénaiba),majd nyakon öntjük a masszával.
  4. A tetejére helyezzük a mini mozzarellákat, a paradicsomot és betesszük a 180 fokos sütőbe és kb. 25-30 percig sütjük ( alsó-felső sütés, a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton sült). Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6256
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozzarellás csőben sült karfiol
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...